KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mbledh 101 milion euro borxhe tatimore

Sot përmes një konference për media, drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj dhe zëvendës drejtori i Përgjithshëm i Operacioneve Nijazi Asllani, kanë prezantuar rezultatet e aktiviteteve që janë zhvilluar për trajtimin e borxheve tatimore, si dhe aktiviteteve tjera të mbledhjes së borxheve, përfshirë këtu edhe masat e marra për konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mbledh 43.7 milion euro të hyra më shumë se viti i kaluar

465.7 milion euro janë të hyrat e grumbulluara nga Administrata Tatimore e Kosovës për periudhën Janar-Nëntor 2019, që në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar kemi rritje për 10.4%  apo 43.7 milion euro më shumë. Përveç të hyrave, ATK gjatë këtyre muajve ka punuar me intensitet të lart në arritjen e objektivave …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Mirëpritet iniciativa për Përmirësimin e Integritetit të ATK-së

Administrata Tatimore e Kosovës ka vazhduar edhe sot konsultimet publike me bizneset, odat ekonomike, shoqatat, shoqërinë civile, media, donatorë dhe institucionet publike, të cilat janë duke u mbajtur për t’i paraprirë hartimit dhe implementimit të Planit për Përmirësimin e Integritetit të Administratës Tatimore të Kosovës. Ky plan ka për qëllim të identifikojë fushat që kontribuojnë …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së pjesë e konferencës “Sfidat e administratave tatimore të rajonit”

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, ka qenë pjesë e konferencës së organizuara në Maqedoninë e Veriut, me temën “Sfidat e administratave tatimore të rajonit”. Gjatë kësaj konference në veçanti u diskutua për njërën nga sfidat më të cilin përballen administratat tatimore në përgjithësi, të cila kanë të bëjnë me sundimin e ligjit dhe …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vazhdon ta konfiskoj pasurin e tatimpaguesve borxhlinj

Administrata Tatimore e Kosovës edhe gjatë kësaj jave ka zhvilluar aksion në disa lokacione të ndryshme, për konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve, të cilët nuk kanë përmbush kërkesat ligjore të ATK-së, në pagesën e borxheve në afatin e përcaktuar, si dhe nuk i janë përgjigjur paralajmërimeve të ATK-së, se do të ndërmerren veprimet e mbledhjes …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Qendra për Shërbim të Tatimpaguesve në funksion të rritjes së përmbushjes vullnetare

Shërbime profesionale, efikase dhe transparente për tatimpaguesit, janë ndër prioritete kryesore të Administratës Tatimore të Kosovës. Qendra për Shërbim të Tatimpaguesve funksionon në të gjitha drejtoritë rajonale të ATK-së, e cila brenda strukturës se vetë përbëhet nga tri njësi organizative, atë të shërbimeve të drejtpërdrejta për tatimpaguesit, këshilltarëve tatimorë, si dhe zyrtarët e kontributeve pensionale. …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vazhdon të ketë performanc të mirë të të hyrave

Administrata Tatimore e Kosovës vazhdon të ketë progres në mbledhjen e të hyrave edhe për periudhën Janar-Tetor 2019, duke grumbulluar 432.3 milion euro tatime, ku në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar kemi rritje për 10.4 % apo 40.6 milion euro më shumë. Rezultat i kësaj performance është rritja e përmbushjes vullnetare, …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues për TM3 2019

Administrata Tatimore e Kosovës, ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues, për rimbursim të qytetarëve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për periudhën e TM3 2019. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në RTK, ku janë tërhequr tre numra potencial fitues, ashtu siç është e specifikuar në Vendim Shpjegues Publik Nr.02/2017 – Nxitjet dhe motivimet …