KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së pjesë e konferencës “Sfidat e administratave tatimore të rajonit”

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, ka qenë pjesë e konferencës së organizuara në Maqedoninë e Veriut, me temën “Sfidat e administratave tatimore të rajonit”. Gjatë kësaj konference në veçanti u diskutua për njërën nga sfidat më të cilin përballen administratat tatimore në përgjithësi, të cila kanë të bëjnë me sundimin e ligjit dhe …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vazhdon ta konfiskoj pasurin e tatimpaguesve borxhlinj

Administrata Tatimore e Kosovës edhe gjatë kësaj jave ka zhvilluar aksion në disa lokacione të ndryshme, për konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve, të cilët nuk kanë përmbush kërkesat ligjore të ATK-së, në pagesën e borxheve në afatin e përcaktuar, si dhe nuk i janë përgjigjur paralajmërimeve të ATK-së, se do të ndërmerren veprimet e mbledhjes …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Qendra për Shërbim të Tatimpaguesve në funksion të rritjes së përmbushjes vullnetare

Shërbime profesionale, efikase dhe transparente për tatimpaguesit, janë ndër prioritete kryesore të Administratës Tatimore të Kosovës. Qendra për Shërbim të Tatimpaguesve funksionon në të gjitha drejtoritë rajonale të ATK-së, e cila brenda strukturës se vetë përbëhet nga tri njësi organizative, atë të shërbimeve të drejtpërdrejta për tatimpaguesit, këshilltarëve tatimorë, si dhe zyrtarët e kontributeve pensionale. …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vazhdon të ketë performanc të mirë të të hyrave

Administrata Tatimore e Kosovës vazhdon të ketë progres në mbledhjen e të hyrave edhe për periudhën Janar-Tetor 2019, duke grumbulluar 432.3 milion euro tatime, ku në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar kemi rritje për 10.4 % apo 40.6 milion euro më shumë. Rezultat i kësaj performance është rritja e përmbushjes vullnetare, …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues për TM3 2019

Administrata Tatimore e Kosovës, ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues, për rimbursim të qytetarëve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për periudhën e TM3 2019. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në RTK, ku janë tërhequr tre numra potencial fitues, ashtu siç është e specifikuar në Vendim Shpjegues Publik Nr.02/2017 – Nxitjet dhe motivimet …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori ATK-së ka pritur në takim ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, ka pritur në takim ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Kosovës Nicholas Abbott. Në këtë takim, drejtori Murtezaj njoftoj ambasadorin Abbott për zhvillimet dhe aktivitetet e ATK-së, si dhe prioritetet për të ardhmen. Po ashtu, drejtori Murtezaj falënderoj ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar për bashkëpunimin e deritanishëm me …

Shukrije Shabani

Njoftim – FATCA

Shërbimi i të Hyrave të Brendshme të SHBA-së – IRS ka dërguar një informatë të re që lidhet me me numrat e identifikimit të tatimpaguesve – numrat TIN që mungojnë, ose kur një numër identifikues i tatimpaguesit – numër TIN është i kompletuar me nëntë A si “AAAAAAAAA” ose 0 “000000000”. Informata është si në …

Shukrije Shabani Njoftimet

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Qendra e Thirrjeve shënon 8 vjetorin e themelimit

Në përvjetorin e 8 Qendra e Thirrjeve në Administratës Tatimore të Kosovës, ka shtuar rezultat për të gjitha aktivitetet e zhvilluara. Nga 42, 482 thirrje të realizuara vitin e kaluar, ku tatimpaguesit janë informuar për obligimet e tyre tatimore ndaj ATK-së, këtë vit QTH ka realizuar 49, 465 thirrje. Ndërsa, ka ofruar informacion dhe asistencë …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK në aksion për konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve borxhlinj

Administrata Tatimore e Kosovës gjatë ditës së djeshme ka zhvilluar aksion për konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve, të cilët nuk kanë përmbush kërkesat ligjore të ATK-së, në pagesën e borxheve në afatin e përcaktuar, si dhe nuk i janë përgjigjur paralajmërimeve të ATK-së, se do të ndërmerren veprimet e mbledhjes së detyrueshme të tatimeve, përmes …