KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK me plan veprimi për sektorin e ndërtimtarisë

Administrata Tatimore e Kosovës  është e përkushtuar që të përmirësojë qasjen e saj  në menaxhimin e rreziqeve të përmbushjes tatimore,  për të siguruar që përpjekjet për përmbushje të adresojnë rreziqet kryesore,  që e përbëjnë pjesën më të madhe të hendekut tatimor. Për këtë qëllim ATK së bashku me FMN-në kanë hartuar “Planin për Përmirësimin e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK pjesë e samitit “Stabiliteti financiar dhe monetar në rajon, në një klimë të rritjes së ngadalshme në Eurozonë”

Nga data 13 deri me 15 qershor 2019 në Beçiq është mbajtur samiti rajonal me temën “Stabiliteti Financiar dhe monetar në rajon, në një klimë të rritjes së ngadalshme në Eurozonë” i guvernatorëve, ministrave të financave dhe drejtorëve të administratave tatimore. Pjesëmarrës në këtë samit ishin përfaqësues nga shtetet rajonale si: Kosova, Mali i Zi, …

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së merr pjesë në ShKÇAK

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së merr pjesë në Asamblenë e Shoqatës së Kontabilisteve të Certifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK)

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj mori  pjesë në mbledhjen e përgjithshme të Asamblesë së Shoqatës së Kontabilistëve të Certifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK), që u mbajt në qytetin e Shëngjinit në Shqipëri, ku u prezantua raporti i aktiviteteve dhe raporti i pasqyrave financiare të audituara për vitin 2018, strategjia …

Vizita ne Gjermani

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Delegacioni i ATK-së viziton Parlamentin e Landit të Bavarisë në Gjermani

Në kuadër të vizitës së organizuar nga Bashkëpunimi Gjerman për Zhvillim në emër të Ministrisë Federale për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (BMZ), delegacioni i ATK-së vizitoi Parlamentin e Landit të Bavarisë dhe mbajti një takim me z. Wolfgang Fackler, deputet i CSU-së dhe Kryetar i Komisionit për çështje të Shërbimeve Publike. Z. Fackler shprehu interesimin …

ATK_ShKCAK

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK ka në prioritet fuqizimin e kapaciteteve profesionale

Drejtori i Përgjithshëm ATK-së, Ilir Murtezaj ka pritur sot në takim përfaqësues nga Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) për të diskutuar rreth bashkëpunimit me qëllim të fuqizimit të kapaciteteve profesionale në fushën e kontabilitetit, edukimin e vazhdueshëm profesional, organizimin e seminareve dhe kampanjave edukative për raportimin e drejt financiar si aktivitete …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Dorëzimi i plikove me kupon fiskal

Administrata Tatimore e Kosovës njofton gjithë qytetarët të cilët kanë qenë fitues nga tërheqja e numrave potencial fitues për periudhën TM1/2019, se edhe sot kanë mundësi të dorëzojnë plikot e tyre me kupon fiskal për verifikim deri në ora 16:00. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në RTK, ku janë tërhequr tre numra …

Numrat potencial fitues

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues për TM1 2019

Administrata Tatimore e Kosovës, ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues, për rimbursim të qytetarëve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për periudhën e TM1 2019. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në RTK, ku janë tërhequr tre numra potencial fitues, ashtu siç është e specifikuar në Vendim Shpjegues Publik Nr.02/2017 – Nxitjet dhe motivimet …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, në bashkëpunim me Akademinë e Drejtësisë, realizoi trajnim për gjyqtarët dhe ekspertët gjyqësor

Administrata Tatimore e Kosovës, në bashkëpunim me Akademinë e Drejtësisë, ka organizuar trajnim dy ditor për gjyqtarët dhe ekspertët gjyqësor me temën: “Interpretimi i legjislacionit tatimor në Kosovë”. Në këtë trajnim nga përfaqësuesi i ATK-së, u prezantuan/trajtuan temat, si në vijim: Administrata Tatimore dhe Procedurat; Tatimi mbi Vlerën e Shtuar; Tatimi në të Ardhurat Personale; …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Organizimi i lojërave shpërblyese

Administrata Tatimore e Kosoves njofton të gjitha subjektet, kompanitë, bizneset të cilat merren me organizimin e lojërave shpërblyese,  se  Ligji aktual  Nr.  Nr. 04/L-080 për Lojërat e Fatit, konkretisht neni 5, paragrafi 2 dhe 3   i Ligjit  nuk  i trajton  si lojëra fati  konkurset(lojërat) shpërblyese që organizohen nga subjektet me qëllime publicitetit, me kusht që …