KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori Murtezaj takon përfaqësuesit e programit të USAID për qeverisje ekonomike në Kosovë

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e programit të USAID për qeverisje ekonomike në Kosovë. Në këtë takim u diskutua për prioritetet lidhur më reformat në ATK dhe për mundësinë e mbështetjes në të ardhmen në realizimin e këtyre reformave. Drejtori Murtezaj njoftoi të pranishmit …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vazhdon me rritjen e trendit të të hyrave, tejkalohet plani i muajit Korrik për 4.4 milion euro

Performanca në inkasimin e të hyrave në Administratën Tatimore të Kosovës po vazhdon të shënoj rritje, e cila po tejkalon objektivat e planifikuara. Nëse i referohemi realizimit të të hyrave për periudhën Janar-Korrik 2019, ATK ka mbledhur 297 milion euro, ku në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, janë mbledhur  10.9 % …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori Murtezaj prezanton aktivitetet e ATK-së për pjesën e parë të vitit 2019

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj, ka mbajtur sot konferencë për media përmes së cilës ka shpalosur aktivitetet që janë zhvilluar gjatë periudhës Janar-Qershor 2019. Gjatë kësaj konference në fjalimin e tij, drejtori Murtezaj tha se për administratën tatimore, pjesa e parë e këtij viti ishte periudhë me sfida dhe aktivitete …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së priti në takim drejtorin e AKP-së

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj,  ka pritur sot në takim drejtorin menaxhues të Agjencisë Kosovare të Privatizimit Valon Tolaj me bashkëpunëtorët e tij. Në këtë takim u diskutua për bashkëpunimin e deritashëm,  si dhe thellimin e bashkëpunimit mes ATK-së dhe AKP-së, me qëllim të rritjes së efikasitetit gjatë proceseve të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Apliko për rimbursim nga kuponët fiskal-TM2/2019

Administrata Tatimore e Kosovës njofton gjithë qytetarët se  nga data 1 Korrik  2019 mund të aplikojnë për rimbursim nga kuponët fiskal. Aplikimi për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për TM2/2019, fillon nga data 1 Korrik 2019 dhe vazhdon deri me 31 Korrik 2019. Aplikimi bëhet duke  plotësuar aplikacionin për rimbursim të mjeteve …

ATK merr pjesë në Takimin vjetor të Këshillit Drejtues dhe Koordinimit të përkrahjes në Administratat Tatimore dhe Menaxhimin e Financave Publike në Evropën Jug-Lindore

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK merr pjesë në Takimin vjetor të Këshillit Drejtues dhe Koordinimit të përkrahjes në Administratat Tatimore dhe Menaxhimin e Financave Publike në Evropën Jug-Lindore

Sot në Ljublanë – Slloveni, po mbahet takimi vjetor i Këshillit Drejtues dhe Koordinimit në mes të Fondit Monetar Ndërkombëtar – Komisionit Evropian, Organizatës së Zvicrës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Qendra Financiare në Ljublanë, i cili ka për qëllim prezantimin e të arriturave, mësimeve të mësuara dhe sfidat për administratat tatimore dhe institucionet e menaxhimit …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Administrata Tatimore e Kosovës dhe Fondi për Sigurime Shëndetësore kanë nënshkruar sot marrëveshje bashkëpunimi

Administrata Tatimore e Kosovës dhe Fondi për Sigurime Shëndetësore kanë nënshkruar sot marrëveshje bashkëpunimi, me qëllim të thellimit të bashkëpunimit mes dy institucioneve, për shkëmbimin e të dhënave që institucionet posedojnë, si dhe me qëllim të identifikimit të personave fizik dhe juridikë që paguajnë tatimet.  Po ashtu, kjo marrëveshje obligon palët që të bëjnë unifikimin …

Drejtori i ATK-së merr pjesë në sesionin informues “Klima e Investimeve në Kosovë”

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së merr pjesë në sesionin informues “Klima e Investimeve në Kosovë”

Ambasada e Republikës së Kosovës në Zvicër dhe Agjencia për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë kanë mbajtur sesionin informues “ Klima e Investimeve në Kosovës”, ku pjesë e këtij sesioni ka qenë edhe Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj. Qëllimi i këtij sesioni ishte që të diskutohet rreth mundësive që kanë të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Administrata Tatimore e Kosovës e përkushtuar ta parandaloj konfliktin e interesit

Administrata Tatimore e Kosovës nga muaji janar i këtij viti e deri më sot,  ka ndërmarrë një varg aktivitetesh me qëllim të parandalimit të konfliktit të interesit në administratën tatimore. Deri më tani janë realizuar disa aktivitete, si ato të grumbullimit të deklaratave nga stafi që pasqyrojnë deklarimet nga tri burimet e mundshme të konfliktit …