KOMUNIKATË PËR MEDIA – Ministri i Financave dhe Transfereve Besnik Bislimi ka vizituar sot Administratën Tatimore të Kosovës

Ministri i Financave dhe Transfereve Besnik Bislimi ka vizituar Administratën Tatimore të Kosovës, me ç’rast ka takuar menaxhentin e ATK-së. Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, duke falënderuar ministrin për vizitën, ai njoftoj për planet e ATK-së për vitin 2020, si dhe të arriturat gjatë vitit paraprak – me theks të veçantë potencoj zvogëlimin …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – 48, 375 euro gjoba për bizneset transportuese që nuk kanë printuar kuponë fiskal

Administrata Tatimore e Kosovës  gjatë këtyre ditëve ka zhvilluar aksion në Prishtinë, me qëllim të verifikimit të bizneseve me veprimtari transportuese, nëse janë duke vepruar konform dispozitave ligjor për pajisje me arka fiskale dhe lëshim të kuponit fiskal. Gjatë aksionit në fjalë janë inspektuar 41 biznese, ku si rezultat 34 prej tyre kanë qenë të  …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Nis cikli i parë i seminareve me tatimpagues për vitin 2020

Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Këshillin Kosovar për Raportim Financiar (KKRF) ka nisur ciklin e parë të seminareve me tatimpagues  për vitin 2020. Temat të cilat po prezantohen në këto seminare janë: Risit në Administratën Tatimore të Kosovës; Aplikimi i ngarkesës së kundërt për TVSH në ndërtimtari, Deklarimi vjetor PD, CD dhe DO, …

Njoftim për tatimpagues – ATK verifikon mallrat pa origjinë

Administrata Tatimore e Kosovës, rikujton të gjithë tatimpaguesit se në bazë të Ligjit Nr. 03/L-222 për Administratën Tatimore dhe Procedurat, kërkohet dokumentimi i origjinës së mallit. Aktivitetet e ATK-së, në vazhdimësi do të përqendrohen pikërisht te tatimpaguesit, të cilët posedojnë mallra pa origjinë. Secili tatimpagues duhet të ofrojë dokumentacionin mbështetës, i cili arsyeton prejardhjen e …

Reagim ndaj gazetës Insajderi

Administrata Tatimore e Kosovës për hir të sqarimit të opinionit publik, e sheh të arsyeshme të reagoj ndaj shkrimit të gazetës Insajderi të publikuar dje me datë 19 Shkurt 2020, me titull “Skandal në ATK – kompania që kishte transaksione fiktive fitoi tenderin 10 milionësh” https://insajderi.com/hulumtime/skandal-ne-atk-kompania-qe-kishte-transaksione-fiktive-fitoi-tenderin-10-milionesh/. Përmes këtij reagimi njoftojmë opinionin publik se sa i …

Njoftim për tatimpagues – ATK, ju rikujton aplikimin e ngarkesës së kundërt të TVSH-së në furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit

Administrata Tatimore e Kosovës, ju rikujton se në muajin dhjetor/2019 ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 03/2019 – Detyrimi për të paguar TVSH-në për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit – Aplikimi i ngarkesës së kundërt. Qëllimi i këtij Vendimi Shpjegues Publik është të sqaroj trajtimin tatimor për aspekte të TVSH-së për furnizimin e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vepron fuqishëm ndaj bizneseve që nuk paguajnë saktë detyrimet e tyre tatimore

Administrata Tatimore e Kosovës-përkatësisht Departamenti i Operativës  ka ndërmarr veprime të fuqishme operacionale ndaj gjithë tatimpaguesve mos-përmbushës, të cilët pavarësisht zhvillimit të aktiviteteve të tyre, nuk kanë paguar detyrimet tatimore. Identifikimi i këtyre bizneseve është bërë nga analiza e riskut, bazuar në Planin e Trajtimit të Rreziqeve.  Aktualisht janë duke u trajtuar 200 raste, të …

Njoftim për tatimpagues – Të nderuar tatimpagues

Ashtu siç jeni të informuar, për arsye të ri-organizimit të mbledhjes së detyrueshme, tani stafi i departamentit të Mbledhjes së Borxheve është bartur nga adresa: rruga Musine Kokalari (ish-Zyra Kombëtare e Auditorit) në këtë adresë: rruga Richard Holbrooke – Veternik, Prishtinë (objekti i Doganës së Kosovës, mbrapa qendrës tregtare Albi Mall). Për më tepër: https://www.google.com/maps?t=h&ll=42.632507,21.154053&q=Marked+Location …