KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mbledh 5,7 milion euro, më shumë se e njëjta periudhë e vitit 2015

Administrata Tatimore e Kosovës, ka mbajtur sot konferencën e rregullt vjetore për media, në të cilën është prezantuar raporti i punës për periudhën e punës Janar-Prill 2016, si dhe të arriturat tjera për këtë periudhë. Ministri i Financave Avdullah Hoti në këtë konferencë tha se jemi të kënaqur me punën që është duke bërë Administrata …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK së bashku me shkollat, drejt forcimit të shtetit

Administrata Tatimore e Kosovës, realizoi prezantime për nxënësit e Shkollave Fillore në të gjitha Regjionet e saj. Qëllimi i organizimit të këtyre prezantimeve ishte që nxënësit të informohen lidhur me Rolin e ATK-së, në mbledhjen e të hyrave për Buxhetin e Kosovës, si dhe rëndësinë e Tatimeve në zhvillimin e përgjithshëm të shtetit. Nxënësit / …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së mban takim me Kryeshefin Ekzekutiv të ARBK-së dhe përfaqësuesit e USAID

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Sakip Imeri, mbajti takim me Kryeshefin Ekzekutiv të ARBK-së, Gazmend Mejzini dhe përfaqësuesit e USAID, me ç’rast u diskutua për përmirësimin e ambientit në të bërit biznes. Në këtë takim u diskutua rreth bashkëpunimit të ATK-së dhe ARBK-së në të ardhmen, në funksion të ofrimit të shërbimeve për bizneset, harmonizimet …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Entuziazmi i nxënësve për t’u njoftuar rreth tatimeve

Administrata Tatimore e Kosovës, sot është nderuar me vizitën e nxënësve nga Shkolla Fillore “Xhemajl Mustafa”- Prishtinë. Nxënësit u pritën nga zyrtarët e Administratës Tatimore të Kosovës, me ç’rast u njoftuan me Rolin e ATK-së në mbledhjen e të hyrave për Buxhetin e Kosovës, si dhe rëndësinë e Tatimeve në zhvillimin e përgjithshëm të shtetit. …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK realizoi Seminar për anëtarët e IKAF

Administrata Tatimore e Kosovës gjatë ditës së djeshme, në mbështetje të Edukimit të vazhdueshëm profesional, ka realizuar seminar për anëtarët e Institutit për Kontabilitet, Auditim dhe Financa – IKAF. Temat të cilat u prezantuan/trajtuan në këtë seminar, ishin: -Aplikimi i ngarkesës së kundërt të TVSH-së për shërbimet në lëmin e ndërtimit; -Deklarimi vjetor për Biznese …

Njoftim për tatimpagues – Deklaro saktë tatimin!

Hoti: “të hyrat e përgjithshme buxhetore janë rritur me 11.4% krahasuar me janarin e vitit të kaluar” Ministri i Financave Avdullah Hoti, i shoqëruar nga drejtori i përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Sakip Imeri, vizitoi sot Zyrën rajonale të Administratës Tatimore në Gjilan. Gjatë kësaj vizite Ministri Avdullah Hoti u takua me zyrtarët e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi priti në takim drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, priti sot në një takim pune drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri, ku u bisedua për mundësinë e rritjes së efikasitetit të punës së Prokurorit të Shtetit, në rastet kur paraqitet nevoja të sigurohen informatat për personat që bien ndesh me ligjin dhe i shmangen obligimeve tatimore. Me …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së mban takim me Odat Ekonomike dhe GIZ

Administrata Tatimore e Kosovës sot ka mbajtur takim me Odat Ekonomike OEK, OEAM – AMCHAM, OEGjK, për të diskutuar rreth bashkëpunimit të deritanishëm si dhe vazhdimit të këtij bashkëpunimi edhe në të ardhmen. Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, z. Sakip Imeri shprehu gatishmërinë për vazhdimin e bashkëpunimit të mëtutjeshëm me përfaqësuesit e bizneseve. Pajtim i …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Administrata Tatimore e Kosovës dhe Këshilli i Kosovës për Raportim Financiar realizuan Seminaret për tatimpagues

Administrata Tatimore e Kosovës, në bashkëpunim me Këshillin e Kosovës për Raportim Financiar, përmbyllën seminaret e organizuara për tatimpagues në të gjitha regjionet, si: Pejë, Prizren, Gjakovë, Ferizaj, Prishtinë, Mitrovicë dhe Gjilan. Temat të cilat u prezantuan/trajtuan në këto seminare, ishin: -Deklarimi vjetor për Biznese Individuale – PD -Deklarimi vjetor për Korporata – CD -Deklarimi …