KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së merr pjesë në samit për stabilitet financiar në Malin e Zi

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës, z. Sakip Imeri, po merr pjesë në Samitin e Ministrave të Financave, Guvernatorëve dhe Drejtorëve të Administratës Tatimore, në Beçiq të Malit të Zi. Temë e diskutimit në Samitin e Ministrave të Financave, Guvernatorëve dhe Drejtorëve të Administratës Tatimore, është “Stabiliteti financiar rajonal në rrethanat e ndryshuara …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, e përkushtuar maksimalisht në luftimin e ekonomisë jo-formale

Në konferencën e organizuar sot për media, u bë e ditur se ATK gjatë kësaj periudhe ka zhvilluar aktivitete shtesë gjatë dhe pas orarit të punës në terren për trajtimin e procesit të fiskalizimit të bizneseve me Pajisje Elektronike Fiskale tek 2,681 tatimpagues, dhe si rezultat i këtyre aktiviteteve janë konfiskuar 143 printerë jo- fiskal, …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, gjithnjë më afër Tatimpaguesve

Administrata Tatimore e Kosovës, ka përmbyllur  seminaret e organizuara për tatimpagues në të gjitha regjionet, si: Prishtinë, Mitrovicë, Ferizaj, Prizren, Pejë, Gjakovë dhe Gjilan. Tema e cila u prezantua/trajtua në këto seminare, ishte: Detyrimi për të paguar TVSH-në për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit – Aplikimi i ngarkesës së kundërt. Qëllimi i mbajtjes …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, realizoi Seminar për OJQ

Administrata Tatimore e Kosovës, në bashkëpunim me KCSF – Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile, ka organizuar Seminar dy ditor për Organizatat Jo Qeveritare me temën: Procedurat e raportimit dhe obligimet e OJQ-ve ndaj Administratës Tatimore të Kosovës. Më konkretisht në këtë seminar u prezantuan/trajtuan temat, si në vijim: -Tatimi në Paga dhe Kontributet Pensionale -Tatimi …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Donatoret vazhdojnë mbështetjen e tyre për ATK-në

Administrata Tatimore e Kosovës ka mbajtur takimin e radhës me donator, i cili mbahet çdo vit. Në takim pjesëmarrës ishin përfaqësues nga Banka Botërore, Fondi Monetar Ndërkombëtar, USAID, GIZ, Ambasada e Shqipërisë, Ambasada e Francës, Ambasada Britanisë, Komisioni Evropian, IFC.  Qëllimi i këtij takimi ishte prezantimi i progresit të ATK-së deri më tani, mbështetja e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Maturantët njoftohen me Sistemin Tatimor në Kosovë

Administrata Tatimore e Kosovës, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, si dhe Drejtoritë e Arsimit në Komunat përkatëse, ka mbajtur Seminare për maturantët në të gjitha Regjionet e saj. Maturantëve të Shkollave të Mesme, u është prezantuar tema “Sistemi Tatimor në Kosovë”. Qëllimi i këtyre seminareve ishte edukimi i nxënësve/maturantëve, lidhur me …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mbledh 5,7 milion euro, më shumë se e njëjta periudhë e vitit 2015

Administrata Tatimore e Kosovës, ka mbajtur sot konferencën e rregullt vjetore për media, në të cilën është prezantuar raporti i punës për periudhën e punës Janar-Prill 2016, si dhe të arriturat tjera për këtë periudhë. Ministri i Financave Avdullah Hoti në këtë konferencë tha se jemi të kënaqur me punën që është duke bërë Administrata …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK së bashku me shkollat, drejt forcimit të shtetit

Administrata Tatimore e Kosovës, realizoi prezantime për nxënësit e Shkollave Fillore në të gjitha Regjionet e saj. Qëllimi i organizimit të këtyre prezantimeve ishte që nxënësit të informohen lidhur me Rolin e ATK-së, në mbledhjen e të hyrave për Buxhetin e Kosovës, si dhe rëndësinë e Tatimeve në zhvillimin e përgjithshëm të shtetit. Nxënësit / …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së mban takim me Kryeshefin Ekzekutiv të ARBK-së dhe përfaqësuesit e USAID

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Sakip Imeri, mbajti takim me Kryeshefin Ekzekutiv të ARBK-së, Gazmend Mejzini dhe përfaqësuesit e USAID, me ç’rast u diskutua për përmirësimin e ambientit në të bërit biznes. Në këtë takim u diskutua rreth bashkëpunimit të ATK-së dhe ARBK-së në të ardhmen, në funksion të ofrimit të shërbimeve për bizneset, harmonizimet …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Entuziazmi i nxënësve për t’u njoftuar rreth tatimeve

Administrata Tatimore e Kosovës, sot është nderuar me vizitën e nxënësve nga Shkolla Fillore “Xhemajl Mustafa”- Prishtinë. Nxënësit u pritën nga zyrtarët e Administratës Tatimore të Kosovës, me ç’rast u njoftuan me Rolin e ATK-së në mbledhjen e të hyrave për Buxhetin e Kosovës, si dhe rëndësinë e Tatimeve në zhvillimin e përgjithshëm të shtetit. …