KOMUNIKATË PËR MEDIA – Rifillon punën Ilir Murtezaj, në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të ATK-së

Nga sot Ilir Murtezaj rifillon punën në pozitën e drejtorit të Përgjithshme të Administratës Tatimore të Kosovës, bazuar në Vendimin NR. 302/2020, të marr nga Kryeministri i Republikës së Kosovës Avdullah Hoti, për rikthimin në pozitën e drejtorit të Përgjithshëm të ATK-së Ilir Murtezaj. Andaj, bazuar në kompetencat dhe përgjegjësit që ka drejtori i përgjithshëm …

Komunikatë për media – Tërhiqet prokurori i Prokurorisë Speciale të Kosovës ndaj ish u.d drejtorit të Departamentit të Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës Safet Krasniqi

Administrata Tatimore e Kosovës me datën 24.12.2020, ka pranuar Aktgjykimin me numër 2019:291344, të marrë me datë 11.12.2020 nga Departamenti Special-Gjykata Themelore në Prishtinë. Në këtë Aktgjykim Prokurori i Shtetit në mungesë të provave, tërhiqet nga ndjekja penale kundër të akuzuarit z.Safet Krasniqi, pasi  nga provat e administruara nuk është vërtetuar se i njëjti ka …

Takimi 2020

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mban takimin përmbyllës për vitin 2020 me palët e interesit

Administrata Tatimore e Kosovës sot ka mbajtur takimin përmbyllës për vitin 2020 më palët e interesit, në të cilin u diskutua ndikimi i pandemisë COVID 19 në sektorin e ekonomisë. Agjenda e diskutimit ishte ndikimi i pandemisë në të hyrat e ATK-së, borxhet dhe aktivitetet e tjera, zbatimi i Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike-COVID 19, mos-deklarimi …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Thirrje nga ATK për punëtorët të cilët nuk i kanë të paguara kontributet pensionale!

Duke pas parasysh që jeni në periudhën kur shumë shpejt do të nis implementimi i Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike, e me theks të veçantë aplikimi për tërheqjen e 10% nga Fondi i Kursimeve Pensionale, ATK i bënë thirrje të gjithë qytetarëve të cilët kanë dyshime që punëdhënësi nuk i ka paguar kontributet pensionale të parapara …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Nënshkruhet Marrëveshja për Bashkëpunim mes Agjencisë Kadastrale të Kosovës dhe Administratës Tatimore të Kosovës

Sot gjatë një takimi të përbashkët mes Zëvendësues, Drejtorit të Administratës Tatimore të Kosovës Ekrem Hysenaj dhe Kryeshefit Ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale të Kosovës Avni Ahmeti është finalizuar Marrëveshja e Bashkëpunimit në mes të dy institucioneve. Qëllimi i kësaj marrëveshje të nënshkruar mes z.Hysenaj dhe z.Ahmeti është që të mundësohet qasja në regjistrat pronësorë të …

PRESS RELEASE – The Integrity Improvement Plan of the Tax Administration of Kosovo has been finalized

Tax Administration of Kosovo has finalized the drafting of the Integrity Improvement Plan, which at the end of 2019 started to be drafted in cooperation with the USAID Economic Governance Program in Kosovo. This Plan aims at identifying areas that contribute directly or indirectly to management ambitions to improve the efficiency and integrity of TAK. …

PRESS RELEASE – 1, 163 applications for VAT, PIT and CIT refund approved within an average time period of 20 days

In view of increasing the efficiency and effectiveness for implementation of legal provisions related to refunds, TAK established the Division for Refund Management. This Division fully manages the refund process from a single centre in the TAK Headquarters through Refund Module. Employing this module, based on the criteria set by TAK, all refund applications have …

PRESS RELEASE – Protocol amending the Agreement on the Avoidance of Double Taxation and the Prevention of Fiscal Evasion with respect to Taxes on Income and on Capital and the Prevention of Tax Evasion

On 27 October 2020 was decreed the ratification of the Protocol amending the Agreement on the avoidance of double taxation with respect to income and capital tax and the prevention of tax evasion, signed between the Government of the Republic of Kosovo and the Council of Ministers of the Republic of Albania, on 02.10.2020. Currently, …