Komunikatë për media- ATK dhuron gjak

Sot gjatë ditës në Administratën Tatimore të Kosovës kanë qëndruar një ekip i Qendrës së Kosovës për Transfuzion të Gjakut. Me këtë rast një numër i madh i zyrtarëve të ATK-së dhuruan gjak vullnetarisht. Me këtë stafi i ATK-së, sikurse edhe vitet tjera, vazhdon traditën e dhurimit të gjakut duke qenë të vetëdijshëm për rëndësinë, …

Komunikatë për media – Ministri Hoti përgëzon ATK-në për të arriturat gjatë vitit 2015

Ministri i Financave Avdullah Hoti ka marrë pjesë sot takimin e fundit për këtë vit të Administratës Tatimore të Kosovës, ku të pranishëm ishin u.d Drejtori i përgjithshëm  i  Administratës Tatimore të Kosovës Nahit Sharku dhe zyrtarë tjerë të lartë të këtij institucioni. Në këtë takim Ministri Hoti përgëzoi të gjithë punonjësit në Administratën Tatimore …

PRESS RELEASE – Public consultation regarding the Administrative Instructions on CIT and PIT

Tax Administration of Kosovo in cooperation with Ministry of Finance held consultations with stakeholders, whereby it discussed two draft-Administrative Instructions for the purpose of enforcement of the Law on Corporate Income Tax (CIT) and the Law on Personal Income Tax (PIT). Upon this occasion, apart from the host, participated representatives from the Ministry of Finance, …

Komunikatë për media – Tatimpaguesit e kënaqur me shërbimet e ATK-së

Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, sot kanë mbajtur një takim të përbashkët, në të cilin janë prezantuar rezultatet e anketës me tatimpagues për vitin 2015 lidhur me shërbimet e ATK-së, si dhe prezantimi i punës së Zyrës për Gjoba dhe Ndëshkime Administrative (ZGjoNa)  si dhe bashkëpunimi …

Komunikatë për media – Hoti: Ofrimi i lehtësirave fiskale për bizneset sa i përket investimeve të reja

“Ministria e Financave në vazhdimësi ka bashkëpunim me institucionet e tjera, bashkëpunim ky i cili çdoherë ka ndikuar të arrihen zhvillime të mëdha. I gjithë ky progres i arritur deri më tani ka qenë i mundur falë përkrahjes së vazhdueshme të ofruar nga ana juaj, prandaj ne ju falënderojmë të gjithëve që keni dhënë kontribut …

PRESS RELEASE – TAK continues with modernization of processes

Through this project has been achieved to increase service abilities of TAK toward a modern administration where it is important to separate acting areas. Establishment of the Office for Fines and Administrative Penalties (OFAP) has been inspired from organization structures of Tax Administration of Bavaria – Germany, adapted in Kosovo circumstances. We encourage all the …

Press Release – TAK holds a consultative meeting with stakeholders

Acting-Director General of TAK, Mr. Nahit Sharku expressed highest consideration for the representatives of the businesses and institutions and emphasized that the cooperation of this level is very important, because through the business’s voice we have achieved to understand the taxpayers needs and requests. We will always have as a priority the taxpayers, providing services …

Press Release – Slovenia offers the experience to Kosovo in merging the Customs and Tax Administration

Representatives of the Ministry of Finance, among whom are the General Director of Customs Lulzim Rafuna and Acting General Director of Tax Administration of Kosovo Nahit Sharku, were introduced by their Slovenian counterparts on details the Slovenian experience of integration processes, preparation of the legal grounds, organizational and other matters necessary for the functioning of …