KOMUNIKATË PËR MEDIA – Organizimi i lojërave shpërblyese

Administrata Tatimore e Kosoves njofton të gjitha subjektet, kompanitë, bizneset të cilat merren me organizimin e lojërave shpërblyese,  se  Ligji aktual  Nr.  Nr. 04/L-080 për Lojërat e Fatit, konkretisht neni 5, paragrafi 2 dhe 3   i Ligjit  nuk  i trajton  si lojëra fati  konkurset(lojërat) shpërblyese që organizohen nga subjektet me qëllime publicitetit, me kusht që …

Notice to citizens

Tax Administration of Kosovo notifies all citizens who are interested in becoming part of the campaign for reimbursement from fiscal receipt for the period of the Q1 2019 that today is the last day they can apply through the following link: https://kuponatfiskal.atk-ks.org/Aplikimi/CreateTemp . The withdrawal of the Potential Wining Number (PWN) will be conducted directly …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së takohet me u.d ambasadorin e Maqedonisë së Veriut në Kosovë

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, ka pritur sot në takim u.d ambasadorin e Maqedonisë së Veriut në Kosovë z. Rexhep Saliu. Qëllimi i këtij takimi ishte thellimi i bashkëpunimit mes ambasadës së Maqedonisë së Veriut  dhe ATK-së. Kujtojmë së Administrata Tatimore e Kosovës ka marrëveshje bashkëpunimi me Zyrën e të Hyrave Publike të …

Notice from the Tax Administration of Kosovo – Register your business activity and declare your employees!

Tax Administration of Kosovo reminds all persons who conduct business activities, that under the tax legislation they are obliged to register, get equipped with the Unique Identification Number/Fiscal Number, declare and pay taxes (pursuant to their status) and keep Withholding Tax and Pension Contributions for their employees. TAK also reminds all persons that development of …

PRESS RELEASE – TAK and State Advocacy have signed a Cooperation Agreement

TAK Director-General Ilir Murtezaj and State Attorney Sami Istrefi have signed today a Cooperation Agreement. The purpose of this agreement is to determine the rights and obligations of the parties in the implementation of obligations deriving from Government Decision No. 03/44, namely the transfer of registered cases and the delegation of the representation competencies and …

Drejtori Murtezaj  pjesëmarrës në seminarit me temë “Reformimi i Administratës Tatimore përmes një lidershipi ndikues”

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori Murtezaj pjesëmarrës në seminarit me temë “Reformimi i Administratës Tatimore përmes një lidershipi ndikues”

Në Sarajevë të Bosnje dhe Hercegovinës për dy ditë me radhë është mbajt seminari me temë “Reformimi i Administratës Tatimore përmes një lidershipi ndikues”, në të cilin kanë marr pjesë drejtor nga administratat tatimore të rajonit. Pjesëmarrës i këtij seminari ishte edhe Drejtori i Përgjithshëm i  Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj me bashkëpunëtorë. Në …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Konfiskohet pasuria e tatimpagueseve që kanë borxhe në ATK

Administrata Tatimore e Kosovës ka ndërmarr veprime ligjore ndaj të gjithë tatimpaguesve, të cilët kanë obligime tatimore të pa shlyera. Nga aktivitetet e zhvilluara është konfiskuar pasuria e tatimpaguesve, të cilët nuk janë përgjigjur kërkesave ligjore nga ATK, siç janë lëshimi i letër-kujtesave, dorëzimi i barrëve tatimore në kadastër, pasurin e paluajtshme, bllokimi i llogarive …

Diskutohet struktura e re organizative e ATK-së

PRESS RELEASE – TAK’s new organizational structure has been discussed

The General Director of TAK, Mr. Ilir Murtezaj, after several meetings with experts from the International Monetary Fund, today during the joint meeting with the Senior Management, discussed the new organizational structure of the Tax Administration. The new organizational structure is being prepared due to the necessity for better functioning and achieving TAK’s strategic objectives. …