KOMUNIKATË PËR MEDIA – Administrata Tatimore e Austrisë vizitoj sot Administratën Tatimore të Kosovës

Publikuar më February 3, 2014 17:02

attachmentDrejtori i Përgjithshëm Z. Behxhet Haliti, me bashkëpunëtorë, nga Administrata Tatimore e Kosovës ka pritur sot një delegacion të kryesuar nga z. Hans Georg Kramer, Sekretar i Përgjithshëm dhe Drejtor i Përgjithshëm i Taksave dhe Doganave.

Qëllimi i këtij takimi ishte bashkëpunimi i dy administratave në thellimin e bashkëpunimit në fushat dhe përgjegjësitë që u përkasin agjencive për mbledhjen e të hyrave, u diskutua në krijimin e një standardi për shkëmbimin e informatave në mes Kosovës dhe Austrisë në fushën e taksave dhe doganave, parandalimin e aktiviteteve ilegale, si dhe mundësitë e koordinimit në të ardhmen në fushën e projekteve të EU-së dhe krijimi i rrjetit regjional.

Të dy drejtorët vlerësuan rëndësinë e shkëmbimit të përvojave mes dy administratave dhe njëkohësisht  ndihmën për ATK-në nëattachment1 fusha të ndryshme përmes projektit TAEIX dhe një binjakëzimi të mundshëm në të ardhmen, në ofrimin e përvojave profesionale të kësaj fushe.