Komunikatë për Media – Hoti : Nuk do të vendosim tatime të reja dhe nuk do të rrisim tatimet ekzistuese

Publikuar më January 20, 2015 10:57

03Ministri i Financave Avdullah Hoti, në shënimin e 15 përvjetorit të themelimit të Administratës Tatimore, gjatë fjalimit të tij tha se ”  para 15 viteve, me themelimin e Administratës Tatimore të Kosovës, filluan të vendosen bazat e shtetit të Kosovës.  Suksesi i këtij institucioni bashkë me Doganat, është në fakt suksesi i shtetit të Kosovës”

“Vetëm përmes sigurimit të të hyrave të mjaftueshme, shteti i Kosovës mund të financojë nevojat që ka për arsim, shëndetësi, asistencë sociale, pensione, përkrahje për kategoritë e luftës, ish të burgosurit, policinë, forcat e armatosura që do të krijohen së shpejti dhe kategoritë e tjera” shtoi ai.

Ministri Hoti bëri të ditur se do të rishikohet procesi i fiskalizimit të bizneseve me arka fiskale, për ta përmbyllur këtë proces04 të stërzgjatur, siç e quajti ai.

Ai gjithashtu bëri të ditur se do të përgatitet një pako të re fiskale, e cila do të jetë më e leverdishme për bizneset që të operojnë në sektorin formal dhe gjithashtu informoj bizneset se nuk do të vendosim tatime të reja dhe nuk do të rrisim tatimet ekzistuese.

“Në përputhje me kompetencat ligjore që kam, sot unë kam marrë vendim për uljen e normës së interesit për vonesat nga 15% në 11% në pagesën e taksave, për t’ju bërë të mundur bizneseve që nuk kanë mundur të paguajnë obligimet me kohë të kryejnë ato obligime me penalti më të vogla”, u shpreh Ministri Hoti.

 

 

15 vjet atkNë ceremoninë e shënimin e 15 përvjetorit të themelimit të Administratës Tatimore, murrën pjesë edhe Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Behxhet Haliti, Shefi i Zyrës së Fondit Monetar Ndërkombëtar në Prishtinë Frank Lakwijk, Kryetari i Odës Ekonomisë të Kosovës Safet Gërxhaliu, Kryetari i Aleancës të Biznesit Agim Shahini, Kryetari i Odës Ekonomike Amerikanë në Kosovë Arian Zeka, Drejtori i Trustit Pensional i Kosovës Ardian Zalli,  përfaqësuesi i USAID-it Luan Gashi, përfaqësuesi i GIZ-it Lukas Fischer si dhe përfaqësues të tjerë të institucioneve të Kosovës dhe të institucioneve ndërkombëtare.