Komunikatë për shtyp – Dogana, Policia dhe Administrata tatimore shpalosën rezultatet e grupit të përbashkët kundër kontrabandës

Publikuar më November 15, 2013 19:25

???????????????????????????????

Prishtinë, sot në drejtorin e Doganës së Kosovës u mbajt konferenca për shtyp lidhur me prezantimin e punës së grupeve të përbashkëta të angazhuara për luftimin e kontrabandës. Rezultatet e paraqitura tregojnë për suksese në luftimin e kësaj dukurie duke parandaluar deri tani afër 50 raste dhe kane kapur mallra me vlerë rreth 60.000 euro.

Zt. Xhaka nga Dogana e Kosovës prezantojë raportin përmbledhës të muajit të parë të funksionimi të grupeve të përbashkëta me theks të veçan në luftimin e kontrabandës dhe rritjen e inkasimeve të taksave për buxhetin e Kosovës. Themelimi i grupit punues ka ndihmuar në veprimet më efikase në të gjitha drejtimet ligjore njëkohësisht, ashtu që të luftohet ekonomia joformale dhe të krijohet një ambient ligjor dhe i sigurtë.

Nga ana tjetër zt. Aruqaj nga policia e Kosovës theksoj se gjate kësaj periudhe ka arrestuar 24 persona te involvuar ne kontrabandim me mallra, 11 nga këta janë në paraburgim kurse pjesa tjetër janë liruar në procedura të rregullta gjyqësore. Gjithashtu vlen te theksohet se grupi punues është duke u përkrahur edhe nga Prokuroria e shtetit e cila është duke proceduar rastet në mënyrën më efikase si dhe me trajtim të veçantë.

???????????????????????????????

Po ashtu edhe nga ana e  z. Asllani theksojë se grupin e përbashkët për parandalimin dhe luftimin e kontrabandës  – ATK është duke e mbështetur me 10 inspektor kontrolli nga regjione të ndryshme si
dhe ekipe tjera të gatshme për veprim në rastet e zhvillimit të ndonjë aktiviteti – aksioni më të gjerë.

Me poshtë statistika mbi  mallrat e konfiskuara dhe ndaluara:

  • Cigare pa banderola 10500 cope
  • Kompjutera dhe pjese percjellse
  • 8 vetura
  • 5 kamionë trasportues
  • Derivate të naftës 50.000 litra
  • Produkte higjenike dhe per pastrim