KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK takon përfaqësuesit nga ShKÇAK

Drejtori i ATK-së, Sakip Imeri ka pritur sot në takim përfaqësues nga Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar dhe Auditorëve të Kosovës (ShKÇAK) për të diskutuar rreth bashkëpunimit me qëllim të fuqizimit të kapaciteteve profesionale në fushën e kontabilitetit, edukimin e vazhdueshëm profesional, organizimin e seminareve dhe kampanjave edukative për raportimin e drejt financiar si aktivitete të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Qendra e Thirrjeve me dy module të reja

Nga  ky muaj-Gusht,  Qendra e Thirrjeve në Administratën Tatimore të Kosovës do të filloj përdorimin e dy moduleve,  atë për menaxhimin e jo-deklaruesve dhe për menaxhimin e kampanjave. Këto dy module janë zhvilluar nga zyrtarë të teknologjisë informative të ATK-së,  bazuar në kërkesat e parashtruara nga Qendra e Thirrjeve. Përmes modulit për menaxhim të jo-deklaruesve …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – USAID vazhdon ta përkrah zhvillimin e ATK-së

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së së bashku me menaxhmentin e lartë, sot ka pritur në takim përfaqësues nga USAID misioni në Kosovë, z. Markham Isom dhe z. Blerim Bilibani. Qëllimi i takimit ishte diskutimi për vizionin e Administratës Tatimore të Kosovës për të ardhmen, sukseset, sfidat dhe kapacitet për zhvillim. Drejtori Imeri, përfaqësuesit nga USAID …

Njoftim për Institucionet Financiare

Të nderuara institucione financiare, Tashmë është viti i katërt që kërkohet raportimi sipas Ligjit Nr. 05/L-013 që ka ratifikuar Marrëveshjen FATCA, në mes të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Republikës së Kosovës me qëllim të uljes së evazionit tatimor nga qytetarët e ShBA-së në lidhje me pasuritë e tyre financiare jashtë ShBA-së. Bazuar në …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues për TM2 2018

Administrata Tatimore e Kosovës sot me datë 9 Gusht, ka bërë tërheqjen e numrave potencial fitues, për rimbursim të qytetarëve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për periudhën e TM2 2018. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në RTK, ku janë tërhequr katër numra potencial fitues, ashtu siç është e specifikuar në Udhëzimin Administrativ …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK dhe FMN me plan konkret për modernizimin e mëtutjeshëm

Sot është mbajt takimi përmbyllës me përfaqësuesit e misionit të FMN-së,  në të cilin është shpalos Plani i Reformës së ATK-së për periudhën 2019-2021, në këtë takim prezent ishin edhe përfaqësuesit e donatorëve të cilët mbështesin ATK-në. Drejtori i ATK-së Sakip Imeri,  potencoi se aktivitetet e përbashkëta na kanë shërbye që të njohim me mirë …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Tërheqja e numrave potencial fitues për periudhën TM2/2018

Administrata Tatimore e Kosovës me datë 9 Gusht 2018, duke filluar nga ora 08:30 do të bëjë tërheqjen e numrave potencial fitues për rimbursim nga kuponët fiskal, periudha TM2/2018. Tërheqja e numrave potencial fitues do të bëhet drejtpërdrejtë në RTK, në kuadër të programit të mëngjesit. Ju rikujtomë,  se numri i përgjithshëm i qytetarëve të …

Reagim

Administrata Tatimore e Kosovës e ka parë të arsyeshme të reagoj ndaj shkrimit të publikuar sot nga portali Orainfo, në të cilin thuhet se ATK së bashku me Prokurorin janë duke hetuar kompaninë e cekur në shkrim për shpërlarje parash. Ju informojmë së ATK-përkatësisht Departamenti i Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës, nuk e ka në kompetencë …

Njomza Alaj