KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, realizoi Seminar për Prokurorët e rinj në Kosovë

Administrata Tatimore e Kosovës, në bashkëpunim me Akademinë e Drejtësisë, ka organizuar Seminar për Prokurorët e rinj me temën: “Informata të përgjithshme për funksionimin e tatimeve në Kosovë”. Në këtë seminar nga përfaqësuesit e ATK-së, u prezantuan/trajtuan temat, si në vijim: Administrata Tatimore dhe Procedurat; Tatimi mbi Vlerën e Shtuar; Tatimi në të Ardhurat Personale; …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori Murtezaj, priti në takim drejtorin Ekzekutiv të Fondacionit të Mileniumit të Kosovës

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, ka pritur në takim z. Petrit Selimi drejtor Ekzekutiv i Fondacionit të Mileniumit të Kosovës. Qëllimi i këtij takimi ishte bashkëpunimi i deritanishëm  mes ATK-së dhe FMK-së dhe aspektet e bashkëpunimit në të ardhmen në mes  dy institucioneve. Drejtori Selimi u njoftua për së afërmi me zhvillimet e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK intensifikon aktivitetet për mbledhjen e borxheve tatimore

Menaxhmenti i lartë i Administratës Tatimore të Kosovës ka marr vendim për intensifikimin e aktiviteteve tek të gjithë tatimpaguesit, të cilët kanë obligime të pa shlyera në ATK. Ky hap është ndërmarrë bazuar në procedurat ligjore të mbledhjes së detyrueshme,  në momentin kur tatimpaguesit i tejkalojnë afatet  ligjore për përmbushjen e obligimeve tatimore. Gjatë periudhës …

Takimi i përbashkët mes drejtorit të Përgjithshëm të ATK-së dhe drejtoreshës së Tatimeve të Shqipërisë

Takimi i përbashkët mes drejtorit të Përgjithshëm të ATK-së dhe menaxhmentit të lartë të Drejtorisë së Tatimeve të Shqipërisë

Në vazhdën e bashkëpunimit të rregullt drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj me bashkëpunëtor, ka vizituar Drejtorin e Përgjithshme të Tatimeve në Shqipëri, me ç’ rast ka zhvilluar takim me menaxhmentin e lartë të DPT. Takimi kishte në fokus thellimin e bashkëpunimi në mes të dy institucioneve, konkretisht shkëmbimin e përvojave …

Njoftim publik – Pajisjes me Numër Unik Identifikues

Nga data 11 shkurt 2019, Agjencia për Regjistrim të Bizneseve ka  filluar me sistemin e ri të  regjistrimit dhe pajisjes me Numër Unik Identifikues  (NUI) të të gjitha shoqërive tregtare. Procesi i konsolidimit vullnetar  dhe i pajisjes me NUI do të jetë në kohëzgjatje prej 6 muajve nga data e fillimit të sistemit të ri …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Avokati i Përgjithshëm i Shtetit priti sot në takim Drejtorin e Përgjithshëm të ATK-së

Drejtori  i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj me bashkëpunëtor është pritur në takim nga Avokati i Përgjithshëm Shtetëror Sami Istrefi, me të cilin është diskutuar çështja e bashkëpunimit mes dy institucioneve lidhur me përfaqësimin e ATK-së në procedura gjyqësore. Avokati i Përgjithshëm Istrefi,  vlerësoj lart nivelin e bashkëpunimin mes Avokaturës Shtetërore dhe ATK-së, ku shprehi …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori Murtezaj takon përfaqësuesit e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovës

Gjatë këtyre ditëve Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së është duke takuar përfaqësues të ndryshëm nga institucionet ndërkombëtare, ku gjatë ditës së sotme ka takuar përfaqësues nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovës,  gjegjësisht znj. Mikaela Gronqvist, znj. Rasa Jautakaite – Tunaitiene, z. Edon Kalludra dhe znj. Nora Kokaj. Temat e këtij takimi ishte kryesisht rreth …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – FMN vazhdon ta mbështes ATK-në

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj ka mbajtur takim me përfaqësuesit e zyrës së Fondi Monetar Ndërkombëtar në Kosovë, Ruud Vermeulen dhe Selim Thaçi, të cilët fillimisht uruan drejtorin Murtezaj për pozitën e re. Në takim u diskutua për bashkëpunimin që do të zhvillohet për gjatë këtij viti,  për të cilin përfaqësuesit nga  FMN …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK e përkushtuar në fuqizimin e bashkëpunimit me sektorin privat

Në vazhdën e takimeve me përfaqësuesit e komunitetit të bizneseve, Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj ka pritur sot në takim z. Berat Rukiqi Kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës me bashkëpunëtor. Ky takim kishte për qëllim fuqizimin e bashkëpunimit me sektorin privat. Gjatë diskutimeve në takim drejtori Murtezaj tha se do të angazhohet …