KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK gjatë muajit Janar 2017, ka mbyllur 22 lokale të subjekteve të lojërave të fatit

Drejtoria e Lojërave të Fatit në Administratën Tatimore të Kosovës, në vazhdimësi është duke monitoruar subjektet të cilat merren me lojërat e fatit, në mënyrë që aktivitetet e tyre të jenë brenda kornizave të përcaktuara me Ligjin për Lojërat e Fatit. Fillimi i vitit 2017 ka nisur me një strategji e cila nuk do të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Vazhdon implementimi i Ligjit për Faljen e Borxheve Publike

Administrata Tatimore e Kosovës, është duke zbatuar Ligjin Nr.05/L-119 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr. 05/L-043 për Faljen e Borxheve Publike, andaj subjektet që kanë obligime të pashlyera ndaj ATK-së, mund të përfitojnë nga falja e borxheve publike sipas këtij Ligji. Të gjithë personat fizikë dhe juridikë (përveç ndërmarrjeve shoqërore nën menaxhimin e Agjencisë …

Njoftim për tatimpagues – Përfito nga shlyerja e borxhit ndaj Administratës Tatimore të Kosovës

Administrata Tatimore e Kosovës, është duke zbatuar Ligjin Nr.05/L-119 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr. 05/L-043 për Faljen e Borxheve Publike, andaj subjektet që kanë obligime të pashlyera ndaj ATK-së, mund të përfitojnë nga falja e borxheve publike sipas këtij Ligji. Të gjithë personat fizikë dhe juridikë (përveç ndërmarrjeve shoqërore nën menaxhimin e Agjencisë …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së, Sakip Imeri priti sot në takim drejtorin e AKP-së, Ekrem Hajdari

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri, me bashkëpunëtorët e tij,  sot priti në takim Drejtorin menaxhues të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, Ekrem Hajdari me bashkëpunëtorët e tij. Gjatë këtij takimi u diskutua për bashkëpunimin e deritashëm  si dhe thellimin e bashkëpunimit mes ATK-së dhe AKP-së, me qëllim të rritjes së efikasitetit …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Arrestohen 3 persona

Pas aksionit të ndërmarr me 21 Janar 2017 nga Drejtoria e Lojërave të Fatit në Administratën Tatimore të Kosovës,  ku si rezultat janë mbyllur 20 njësi të lojërave të fatit, kemi pranuar informacione se 2 prej këtyre lokaleve janë hapur prapë. ATK në bashkëpunim me Policinë e Kosovës menjëherë kanë dal në teren për të …

Administrata Tatimore e Kosovës organizon seminar me tatimpagues

TEMA:    -Deklarimi vjetor dhe raportimi i Pasqyrave Financiare -Raportimi i Librit të Blerjes dhe Librit të shitjes, përmes Sistemit -Elektronik – EDI -Aplikimi i ngarkesës së kundërt të TVSH-së për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit, brenda vendit SEMINARI MBAHET: Në këto seminare ftohen të marrin pjesë tatimpaguesit (organizata biznesi, OJQ apo përfaqsues …

Njoftim për tatimpagues – Raportimi i blerjeve mbi 500 €

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se në bazë të Ligjit Nr. 03/L-222 për Administratën Tatimore dhe Procedurat, nga data 01 Janar 2017 dhe deri me datën 31 Mars 2017, personat e angazhuar në tregti ose afarizëm, të cilët tatohen në bazë të të hyrave reale dhe që bëjnë blerje të mallrave ose shërbimeve nga …

Kryeministri Mustafa: ATK-ja për 17 vjet dha kontribut të madh për zhvillimin e vendit

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, mori pjesë në ceremoninë e shënimit të 17 vjetorit të themelimit të Administratës Tatimore të Kosovës. Kryeministri Mustafa vlerësoi lartë reformat e zbatuara nga Administrata Tatimore e Kosovës në përmirësimin e shërbimit për tatimpaguesit, e që janë reflektuar edhe në ngritjen e rangimit të Kosovës në Raportin e …