Implementimi i klasifikimit të Veprimtarive Ekonomike NACE Rev. 2

Bazuar në planin dinamik për implementimin dhe zbatimin e plotë të Rregullores Nr.11/2013 të Qeverisë së Republikës së Kosovës, Agjensioni për Regjistrimin e Bizneseve të Kosovës (ARBK) në bashkëpunim me Administratën Tatimore të Kosovës (ATK) dhe Agjensionin e Statistikave të Kosovës (ASK) nga data 14 Korrik 2014 do të fillojnë me implementimin e Klasifikimit standard …

Njoftim për tatimpagues – Aktivitete intensive në veprimtari specifike

Në fokus të veçantë, do të identifikohen veprimtaritë, si në vijim:  Grupi i synuar  Objektivat Hotelet dhe Restorantet Kafeteritë dhe Lokalet e natës (disko) Agjencionet Turistike Kompanitë Transportuese të udhëtarëve Pishinat verore Palestrat sportive /Fitneset Grupet muzikore /Këngëtarët Sallonet e Ondulimit Mullinjtë /përpunuesit e grurit Ndërtimi i ulët dhe i lartë Autoserviset Ordinancat mjekësore Institucionet …

ATK, publikon broshurën për tatimpagues “Mbaj dokumentacionin sipas ligjit”

Administrata Tatimore e Kosovës, në vazhdimësi do të identifikojë bizneset dhe personat fizikë, të cilët përmes dokumentacionit jo të saktë, i’u shmangen detyrimeve tatimore. ATK, inkurajon të gjithë tatimpaguesit që të mbajnë dokumentacionin sipas Ligjit, të deklarojnë dhe të paguajnë detyrimet tatimore, në mënyrë që të mos bëhen objekt i ndëshkimeve. Broshura “Mbaj dokumentacionin sipas …

Komunikatë për Media – Beqaj: Lufta kundër ekonomisë joformale dhe evazionit fiskal prioritet i Qeverisë së Kosovës

Ministri i Financave, Besim Beqaj ka thënë sot se lufta kundër ekonomisë joformale dhe evazionit fiskal janë prioritete të Qeverisë së Republikës se Kosovës. Duke folur në konferencën Parandalimi dhe luftimi i ekonomisë joformale , pastrimit te parave, financimit te terrorizmit dhe krimeve financiare, ministri Beqaj ka theksuar se parandalim më i vendosur/këmbëngulës i ekonomisë …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Përfaqësues nga ATK pjesëmarrës në gjysmë maratona tradicionale

Të dielën ne Prishtinë është organizuar gjysmë maratona tradicionale ndërkombëtare që simbolizon vlerat e paqes, tolerancës, dhe bashkëjetesës. Pjesëmarrës në këtë garë ishin përfaqësues, individ dhe personalitete të ndryshme, në mesin e të cilëve ishin pjesëmarrës edhe përfaqësues nga Administrata Tatimore e Kosovës-ATK. Garuesit që e përfunduan garën u shpërblyen me certifikata, me emrin dhe …

Komunikatë për Media – Inaugurohet Qendra moderne për shërbim të tatimpaguesve në Mitrovicë

Vlerësojmë lartë punën e Administratës Tatimore të Kosovës (ATK) në ofrimin e shërbimeve të reja në fushën e digjitalizimit që do të ju lehtësoj punën qytetarëve dhe tatimpaguesve për të marrë shërbime më të shpejta dhe të sakta të cilat kërkohen nga ATK-ja, ka deklaruar sot në Mitrovicë ministri i Financave Besim Beqaj me rastin …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, realizoi seminar me OJQ

Administrata Tatimore e Kosovës, gjatë javës së kaluar, në bashkëpunim me Shoqatën – Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës, ka mbajtur Seminar për Organizatat Jo Qeveritare, të cilat janë të anëtarësuara në Shoqatën – Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës. Temat të cilat u prezantuan/trajtuan në këtë seminar për OJQ, ishin: Tatimi në …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Konfiskimin i pasurisë për mos pagesës të borxheve ndaj ATK-së

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se me qëllim të inaksimit të borxheve tatimore ka ndërmarrë një sërë aktivitetesh për konfiskimin e pasurisë bazuar në ligjin Nr.03/L-222 Për Administratën Tatimore dhe Procedurat nenit 34-Mase për marrje pasurie, paragrafi 1 citojmë: “Në qoftë se një person i cili është i detyruar të paguajë një lloj tatimi …