Komunikatë për Media – ATK – mbyll subjektet dhe njësite e pa licencuara që merren me aktivitete të Lojërave të Fatit në Komunën e Prishtinës

Publikuar më October 15, 2010 10:44

Administrata Tatimore e Kosovës, – Drejtorati i Lojërave të Fatit, në bashkëpunim me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë (MTI), si dhe me asistim të Policisë së Kosovës, gjatë ditës së Martë, datë 12/10/2010, kanë ndërmarrë aksion për mbylljen e subjekteve dhe njësive të pa licencuara që merren me aktivitete të Lojërave të Fatit në Komunën e Prishtinës.
Një aksion i tillë është ndërmarrë si rezultat i një bashkëpunimi në mes ATK-së, MTI-së dhe PK-së, me të vetmin qëllim zbatimin e plotë të Ligjit Nr. 2004/35, për Lojërat e Fatit. (more…)

Komunikatë për Media – ATK shënon rezultat rekord të të hyrave krahasuar me periudhat e njëjta të viteve të kaluara

Publikuar më October 12, 2010 15:28

19.8 mil Euro apo 14 % është rritja e të hyrave nga tatimi i mbledhur nga ana e Administratës tatimore të Kosovës krahasuar me periudhën e njëjte te vitit te kaluar.
Kjo shumë në total është 158,680,459 € .
Ky rezultat është arritur me punën e palodhshme të të gjithë stafit dhe menaxhmentit të ATK-së, natyrisht, duke mos harruar edhe bashkëpunimin gjithmonë në rritje të tatimpaguesve.

(more…)

ATK me 35 Inspektor të rinj

Publikuar më October 5, 2010 14:11

Betimi Inspektorve

Sot me 5 Tetor 2010 u bë betimi i gjeneratës së radhës të Inspektorëve Tatimor të Administratës Tatimore të Kosovës. 

Në ceremoninë e betimit ishte prezent edhe Ministri i Ekonomisë dhe Financave z. Ahmet Shala, i cili përgëzoi Inspektorët e rinj dhe u dëshiroi karrierë të suksesshme si dhe kërkoi prej tyre punë të palodhshme dhe përkushtim të shtuar në procesin e vjeljes së tatimeve, proces ky në shërbim të gjithë popullit të Kosovës.  “Ju sot u betuat se gjatë shërbimit në ATK, detyrat te cilat do të ju besohen do t’i kryeni me besnikëri, profesionalizëm, transparencë, me shumë ndershmëri dhe integritet, andaj, unë ju lus që së bashku të punojmë me shumë përkushtim dhe të çojmë shtetin tonë përpara ashtu që punën të cilën shtetet tjera e kanë bërë para 100 vitesh, ta bëjmë ne sot për ne dhe për të ardhmen e fëmijëve tanë” theksoi kështu Ministri Shala.

(more…)

Page 147 of 149« First...102030...145146147148149