KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK dhe Inspektorati i Tregut intensifikojnë veprimet

Bazuar në vendimin e Ministrisë së Financave dhe Transfereve, Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj me bashkëpunëtor, ka takuar sot Kryeinspektorin e Tregut Lulzim Syla. Në këtë takim janë diskutuar veprimet në identifikimin dhe marrjen e masave ligjore të rasteve të ngritjes së çmimeve si rezultat i situatës së krijuar. Të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK me aksion për verifikim të informatave denoncuese për ngritje të çmimeve

Ministri i Financave dhe Transfereve, Besnik Bislimi sot ka takuar menaxhmentin e lartë të Administratës Tatimore të Kosovës, për të ndërrmar masat kundër keqpërdorimeve të bizneseve me ngritje artificiale te çmimeve pas shpalljes se Gjendjes se pandemisë nga OBSH për Coronavirusin. Gjatë prononcimit për media ministri Bislimi ka folur për panikun e krijuar nga qytetarët …

Njoftim për tatimpagues – Transmetimi (dërgimi) i të dhënave nga Pajisja Elektronike Fiskale (PEF) në ATK

Administrata Tatimore e Kosovës, ri-kujton të gjithë personat, të cilët merren me aktivitete afariste, se në bazë të legjislacionit tatimor, të gjitha bizneset që janë të pajisura me Pajisje Elektronike Fiskale (Arkë Fiskale, Printer Fiskal, Sistem Fiskal) janë të obliguar të lëshojë Kupon Fiskal si dhe të bëjnë transmetimin(dërgimin) e raporteve periodike në ATK. Pajisja …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Ministri i Financave dhe Transfereve Besnik Bislimi ka vizituar sot Administratën Tatimore të Kosovës

Ministri i Financave dhe Transfereve Besnik Bislimi ka vizituar Administratën Tatimore të Kosovës, me ç’rast ka takuar menaxhentin e ATK-së. Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj, duke falënderuar ministrin për vizitën, ai njoftoj për planet e ATK-së për vitin 2020, si dhe të arriturat gjatë vitit paraprak – me theks të veçantë potencoj zvogëlimin …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – 48, 375 euro gjoba për bizneset transportuese që nuk kanë printuar kuponë fiskal

Administrata Tatimore e Kosovës  gjatë këtyre ditëve ka zhvilluar aksion në Prishtinë, me qëllim të verifikimit të bizneseve me veprimtari transportuese, nëse janë duke vepruar konform dispozitave ligjor për pajisje me arka fiskale dhe lëshim të kuponit fiskal. Gjatë aksionit në fjalë janë inspektuar 41 biznese, ku si rezultat 34 prej tyre kanë qenë të  …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Nis cikli i parë i seminareve me tatimpagues për vitin 2020

Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Këshillin Kosovar për Raportim Financiar (KKRF) ka nisur ciklin e parë të seminareve me tatimpagues  për vitin 2020. Temat të cilat po prezantohen në këto seminare janë: Risit në Administratën Tatimore të Kosovës; Aplikimi i ngarkesës së kundërt për TVSH në ndërtimtari, Deklarimi vjetor PD, CD dhe DO, …

Njoftim për tatimpagues – ATK verifikon mallrat pa origjinë

Administrata Tatimore e Kosovës, rikujton të gjithë tatimpaguesit se në bazë të Ligjit Nr. 03/L-222 për Administratën Tatimore dhe Procedurat, kërkohet dokumentimi i origjinës së mallit. Aktivitetet e ATK-së, në vazhdimësi do të përqendrohen pikërisht te tatimpaguesit, të cilët posedojnë mallra pa origjinë. Secili tatimpagues duhet të ofrojë dokumentacionin mbështetës, i cili arsyeton prejardhjen e …