(sq)

Nga informatat e pranuara  të palës së tretë, me datë 4 Tetor 2016 duke vepruar në përputhje me  planin operativ dhe në bashkëpunim me Policinë e Krimeve Ekonomike dhe Doganën e Kosovës, është realizuar kontrolli i lokaleve që ushtrojnë veprimtari të lojërave të fatit, në Komunën e Prishtinës dhe Podujevës. Gjatë  këtij aksioni inspektoret tatimor, …

(sq)

Administrata Tatimore e Kosovës ka bashkëpunim të mirë dhe të vazhdueshëm me institucionet ndërkombëtare, për të gjitha zhvillimet që nga krijimi i saj. Në funksion të intensifikimit të këtij bashkëpunimi, Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri priti në takim përfaqësuesin e Bankës Botërore z. Olasupo Olusi me ekipin e tij. Në këtë takim …

(sq)

Të nderuar qytetarë, Administrata Tatimore e Kosovës, njofton qytetarët rreth aplikimit dhe dorëzimit të plikove me kuponë fiskal për TM3/2016 (tremujorin e tretë 2016). Aplikimi për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal për TM3/2016, fillon nga data 01 Tetor 2016 deri me 31 Tetor 2016. Aplikimi bëhet duke  plotësuar aplikacionin për rimbursim të …

(sq)

Administrata Tatimore e Kosovës  në vazhdimësi është duke punuar me qëllim të parandalimit të evazionit fiskal. Drejtoria e Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës, e cila funksionon në kuadër të ATK-së,  nga muaji Janar deri më tani, ka zhvilluar aktivitete, aksione, asistime të ndryshme, të cilat kanë rezultuar mjaftë të suksesshme. Me qëllim të verifikimit të transaksioneve …

(sq)

Administrata Tatimore e Kosovës në bazë të Nenit 29 të Ligjit për TVSH Nr. 05/L-037, publikon listat e bizneseve që u janë aprovuar kërkesat për lirime të TVSH-së në importim të  mallërave për Lëndë të parë dhe Pajisje të Teknologjisë Informative. Përmes Udhëzimit Administrativ Nr. 03/2015, Nenit 48, janë përcaktuar kushtet dhe detajet tjera për …

(sq)

Drejtori i Përgjithshëm i Administratën Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri me bashkëpunëtor ka pritur sot në takim z. Miomir M. Mugosa  Drejtorin e Përgjithshëm të Administrata Tatimore të Malit të Zi, së bashku me bashkëpunëtoret e tij. Gjatë këtij takimi u diskutua rreth zhvillimeve të fundit në ATK, si dhe mundësin e rritjes së bashkëpunimit …

(sq)

Administrata Tatimore e Kosovës ka mbajtur sot konferencë për media, në të cilën janë prezantuar zhvillimet për periudhën Janar-Gusht 2016. Ministri i Financave, Avdullah Hoti i cili ishte prezent në këtë konferencë, tha se kemi pasur një inkasim rekord të të hyrave të rregullta nga Administrata Tatimore e Kosovës, për çka e përgëzoj Drejtorin e …

(sq)

Ministri i Financave Avdullah Hoti sot gjatë vizitës në komunën e Gjakovës është pritur në  takim nga kryetarja e saj Mimoza Kusari Lila, nga e cila u njoftua për zhvillimet ekonomike dhe për projektet zhvillimore të kësaj komune. Kryetarja Kusari Lila  tha se ne si Komunë jemi të përkushtuar që shumë projekte komunale ti realizojmë …

(sq)

Ministri i Financave Avdullah Hoti i shoqëruar nga drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës Sakip Imeri, sot vizituan  Zyrën Regjionale të Administratës Tatimore të Kosovës në Komunën e Gjakovës ku u pritën nga menaxheri i Zyrës rajonale të ATK-së në Gjakovë Lazer Ramaja,  nga i cili edhe u njoftuan për zhvillimet në ATK në regjionin …

(sq)

Administrata Tatimore e Kosovës ka nënshkruar sot 61 kontrata me student për praktikë tremujore. Ky është Grupi i Dytë (II) i studentëve nga Universiteti i Prishtinës “ Hasan Prishtina”, të cilët janë përzgjedhur për angazhim në punë praktike në ATK, në bazë të Memorandumit të Bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Financave dhe UP “Hasan …