Intensifikimi i aktiviteteve në Zyrën Rajonale të ATK-së në Prizren

Publikuar më October 7, 2016 14:57

img_3393-002Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri me bashkëpunëtor, ka vizituar Zyrën Rajonale në Prizren, ku u prit nga Fehim Hoxha,  u.d. Drejtor i Zyrës Rajonale të Prizrenit, me të cilin diskutuan për Raportin e Punës për periudhën Janar- Shtator 2016, vazhdimin e aktiviteteve operative, menaxhimi i ligjit për faljen e borxheve dhe objektivat e kësaj zyre për vitin 2017.

Drejtori i ATK-së në këtë takim përmendi të arriturat e ATK-së në nivel qendror dhe me theks të veçantë për Rajonin e Prizrenit, duke i falënderuar për rezultatet e arritura. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Ndëshkohen subjektet e lojërave të fatit

Publikuar më October 5, 2016 15:48

Nga informatat e pranuara  të palës së tretë, me datë 4 Tetor 2016 duke vepruar në përputhje me  planin operativ dhe në bashkëpunim me Policinë e Krimeve Ekonomike dhe Doganën e Kosovës, është realizuar kontrolli i lokaleve që ushtrojnë veprimtari të lojërave të fatit, në Komunën e Prishtinës dhe Podujevës.

Gjatë  këtij aksioni inspektoret tatimor, kanë hasur në subjekte të lojërave të fatit që ushtrojnë aktivitete, në kundërshtim me Ligjin Nr. 04/L-080 për Lojërat e Fatit.

Si rezultat i kësaj, gjatë kontrollit në këto subjekte,  janë konstatuar shkelje ligjore si:

  • Zhvillimi i veprimtarisë së basteve sportive- lojëra, të ndaluara sipas ligjit për Lojërat e Fatit , si (keno dhe gara me qen).
  • Identifikimi i tiketave, të cilat  nuk kanë poseduar  identifikim të kompanisë – organizuesit të lojës së fatit.
  • Përdorimi i aparateve të basteve sportive të pa licencuara.

(more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Përfaqësuesi i Bankës Botërorë viziton ATK-në

Publikuar më October 4, 2016 09:51

atk-11Administrata Tatimore e Kosovës ka bashkëpunim të mirë dhe të vazhdueshëm me institucionet ndërkombëtare, për të gjitha zhvillimet që nga krijimi i saj. Në funksion të intensifikimit të këtij bashkëpunimi, Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri priti në takim përfaqësuesin e Bankës Botërore z. Olasupo Olusi me ekipin e tij.

Në këtë takim u diskutua për mundësinë e mbështetjes së ATK-së, në aspektin profesional duke ofruar mbështetjen në fuqizimin e njësive të reja, në funksion të lehtësimit të të bërit biznes në Kosovë. Posaçërisht, me interes të veçantë është mbështetja për Njësinë e Transferit të Çmimeve, marrëveshja për eliminimi e tatimit të dyfishtë, si dhe zhvillimet strategjike me zhvillimin e studimeve në mbështetje të të dhënave, për të hyrat tatimore në sektor të caktuar dhe trendët e tyre rritëse. (more…)

Page 28 of 138« First...1020...2627282930...405060...Last»