Njoftim për tatimpagues – ATK-sistemi i ri i fiskalizimit pa kosto shtesë për bizneset

Publikuar më April 21, 2017 11:13

Administrata Tatimore e Kosovës njofton të gjitha bizneset se vizioni i ATK-së është zhvillimi dhe avancimi i çdo procesi që ka të bëjë me krijimin e lehtësirave për përmbushjen tatimore, krijimin e bazës ligjore të favorshme për të bërë biznes dhe në funksion te administrimit më të lehtë të ligjeve tatimore, ofrimin e sigurisë për tatimpaguesin dhe ATK-në, sigurimin e transparencës, etj.

Njëri nga projektet për të cilin është krijuar grupi është edhe procesi i ri i fiskalizimit, ku me zhvillimin e teknologjisë janë krijuar edhe mundësitë e zhvillimit dhe avancimit të këtij procesi.

Sa i përket këtij procesi,  jemi në fazën hartimit, plotësimit dhe ndryshimeve të bazës ligjore në të cilën do të përfshihen praktikat më të mira, më të lehta dhe më të suksesshme që janë dëshmuar.  Këtu nuk bëhet fjalë për ngarkim të tatimpaguesit me kosto shtesë, por bëhet fjalë për zhvillim, avancim dhe modernizim të sistemit fiskal. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – FMN vazhdon ta mbështes ATK

Publikuar më April 20, 2017 13:38

Fondi Monetar Ndërkombëtar në vazhdimësi ka mbështetur proceset e Administratës Tatimore të Kosovës, edhe këtë herë në mënyrë që të përmirësohet edhe më shumë përmbushja e obligimeve tatimore, ky mision i ka ofruar asistencë teknike ATK-së.

Qëllimi i misionit është ofrimi i këshillave në drejtim të zhvillimit të procedurave për trajtimin e mosdeklaruesve dhe borxhit tatimor. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK në bashkëpunim me Akademinë e Drejtësisë, mban trajnim për prokurorët e rinj

Publikuar më 10:49

Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Akademinë e Drejtësisë, ka organizuar trajnim për prokurorët e rinj.

Temat të cilat u diskutuan në këtë trajnim, ishin:

-Ligji për Administratën Tatimore dhe Procedurat,

-Ligji për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar (TVSH),

-Ligji për Tatimin në të Ardhura Personale (TAP) dhe

-Ligji për Tatimin në të Ardhurat e Korporatave (TAK). (more…)

Page 29 of 160« First...1020...2728293031...405060...Last»