Njoftim për tatimpagues – Korrigjimi i deklaratës së Tatimit mbi Vlerën e Shtuar

Administrata Tatimore e Kosovës, njofton të gjithë tatimpaguesit, të cilët vlerësojnë se duhet të bëjnë korrigjime të deklaratës së TVSH-së, se këto korrigjime mund t’i bëjnë përmes Sistemit Elektronik – EDI dhe në zyrat përkatëse regjionale të ATK-së. Korrigjimi i deklaratës së TVSH-së, për tre (3) vitet e fundit, përmes Sistemit Elektronik – EDI, mund …

KRYEPROKURORI I SHTETIT, ALEKSANDËR LUMEZI PRITI NË TAKIM DREJTORIN E ADMINISTRATËS TATIMORE TË KOSOVËS, SAKIP IMERI

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, priti sot në një takim pune drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri dhe zëvendësin e tij, Bashkim Shala. Në këtë takim u bisedua për mundësinë e rritjes së bashkëpunimit në mes ATK-së dhe Prokurorit të Shtetit, me qëllim të rritjes së efikasitetit të punës së Prokurorit të Shtetit, …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Administrata Tatimore e Kosovës e vendosur për të luftuar korrupsionin, largon nga puna dy zyrtarë për keqpërdorim të detyrës zyrtare

Administrata Tatimore e Kosovës, njofton opinionin publik se është duke promovuar parimin e tolerancës zero ndaj korrupsionit, si garanci e sundimit të ligjit. Së fundmi ATK ka larguar nga puna dy (2) zyrtar, për shkak të keqpërdorimit të detyrës zyrtare. Strategjia e Administratës Tatimore të Kosovës, kundër korrupsionit është të kontribuojë në reduktimin progresiv dhe …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, e përkushtuar në edukimin e Tatimpaguesve

Administrata Tatimore e Kosovës, realizoj seminar për tatimpaguesit me veprimtari ndërtimore për aspekte të TVSH-së. Tema e cila u prezantua/trajtua në këtë seminar, ishte: Aplikimi i ngarkesës së kundërt të TVSH-së për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit, brenda vendit. Qëllimi i mbajtjes së këtij seminari ishte informimi i tatimpaguesve lidhur me trajtimin tatimor …

Seminar për Tatimpaguesit me veprimtari ndërtimore

ADMINISTRATA TATIMORE E KOSOVËS Organizon SEMINAR PËR TATIMPAGUESIT ME VEPRIMTARI NDËRTIMORE TEMA:   APLIKIMI I NGARKESËS SË KUNDËRT TË TVSH-së PËR FURNIZIMIN E SHËRBIMEVE NË LËMIN E NDËRTIMIT, BRENDA VENDIT   SEMINARI MBAHET: Në këtë seminar ftohen të marrin pjesë tatimpaguesit që ofrojnë shërbime në lëmin e ndërtimit, si dhe persona tjerë të intresuar me qëllim të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – GIZ, prezanton anketën me tatimpagues

Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, sot kanë mbajtur konferencë të përbashkët, në të cilin janë prezantuar rezultatet e anketës me tatimpagues për vitin 2015 lidhur me transparencën, efikasitetin, korrektësinë dhe  shërbimet e ATK-së, si dhe prezantimi i punës dhe të arriturave  të ATK-së deri më tani,përkitazi …

ATK, fillon me rimbursimin e mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal për periudhën TM2/2016

Të nderuar qytetarë, Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se nga data 01 Korrik 2016 fillon me rimbursimin e mjeteve për qytetarët, të cilët kanë grumbulluar Kuponët Fiskal gjatë periudhës TM2/2016 (Prill, Maj dhe Qershor). Fillimisht, obligoheni që të plotësoni aplikacionin për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal. Aplikacioni duhet të plotësohet në …

Njoftim për tatimpagues – Edhe pak ditë, mund të përfitosh nga shlyerja e borxhit ndaj Administratës Tatimore të Kosovës

Administrata Tatimore e Kosovës, është duke zbatuar Ligjin Nr.05/L-43 për Faljen e Borxheve Publike. Ky Ligj është në fuqi vetëm deri më 02 Shtator 2016, andaj subjektet që mund të përfitojnë nga falja e borxheve publike sipas këtij Ligji, këtë të drejtë mund ta realizojnë vetëm deri me këtë datë. Të gjithë personat fizikë dhe …

Kryeministri Mustafa: Trende pozitive në rritjen e të hyrave nga ATK

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, i shoqëruar nga ministri i Financave, Avdullah Hoti, vizitoi Administratën Tatimore të Kosovës (ATK), ku u prit nga drejtori i përgjithshëm Sakip Imeri, me bashkëpunëtorë. Kryeministri Isa Mustafa vlerësoi pozitivisht ecuritë në Administratën Tatimore. “Kemi trende pozitive të rritjes së të hyrave edhe tek Tatimi mbi Vlerën e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, mbajti takimin me palët e interesit

Si çdo vit tjetër edhe në këtë gjashtëmujor Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Sakip Imeri, ka mbajtur takimin e rregull konsultativ me palët e interesit. Në këtë takim pjesëmarrës ishin Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, përfaqësues nga Shoqata e Kontabilistëve të Certifikuar dhe Auditorëve të Kosovës, Fondi Pensional, Shoqata e Bankave, Aleanca Kosovare …