KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK sekuestron dokumentacion dhe fakte për shmangie nga tatimi

Publikuar më November 20, 2017 20:10

Departamenti i Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës, në bashkëpunim me Policinë e Krimeve Ekonomike dhe në asistim të Inspektoriatit Farmaceutik të Ministrisë së Shëndetësisë, me datë 17  Nëntor 2017, ka zhvilluar një kontroll (bastisje) tek një Klinikë në Prishtinë, ku sipas informacioneve fillestare është dyshuar se kemi të bëjmë me shmangie tatimore (deklarime të rrejshme).

Administrata Tatimore e Kosovës ka qenë në komunikim të vazhdueshëm me prokurorin kujdestar dhe të gjitha veprimet ligjore janë ndërmarrë sipas udhëzimeve të prokurorit kujdestar. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Përmbyllet me sukses cikli i seminareve me tatimpagues

Publikuar më November 16, 2017 19:31

Administrata Tatimore e Kosovës, ka përmbyllur ciklin e seminareve me tatimpagues në të gjitha regjionet, si: Gjakovë, Prizren, Mitrovicë, Gjilan, Pejë, Ferizaj dhe Prishtinë.

Qëllimi i mbajtjes së këtyre seminareve ishte informimi i tatimpaguesve për aplikimin e ngarkesës së kundërt të TVSH-së, për shërbimet e blera jashtë Kosovës, si dhe aplikimin e ngarkesës së kundërt të TVSH-së, për shërbimet në lëmin e ndërtimit, brenda vendit. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Seminari i përbashkët mes ATK dhe Drejtorisë së Tatimeve të Shqipërisë

Publikuar më November 14, 2017 18:15

Është mbajtur seminari i përbashkët mes Administratës Tatimore të Kosovës dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve të Shqipërisë, lidhur me Transferimin e Çmimit.

Qëllimi i këtij seminari ishte shkëmbimi i përvojave në fushën e transferimit të çmimit, aspekti i bazës ligjore dhe i përgatitjes së dokumentacionit të Transferimit të Çmimit.

Ky seminar është organizuar nga organizata Price Waterhouse Coopers, dega në Kosovë dhe Shqipëri dhe përmes eksperteve vendor dhe ndërkombëtar të kësaj fushe, janë prezantuar tematikat specifike dhe sfidat në këtë fushë. Gjithashtu, janë prezantuar edhe përvojat e autoriteteve tatimore të vendeve të rajonit, të cilat kanë qenë të dobishme në sqarimin e mëtejmë të transferimit të çmimit. (more…)

Page 3 of 16012345...102030...Last»