Reagim ndaj gazetës Insajderi

Administrata Tatimore e Kosovës për hir të sqarimit të opinionit publik, e sheh të arsyeshme të reagoj ndaj shkrimit të gazetës Insajderi të publikuar dje me datë 19 Shkurt 2020, me titull “Skandal në ATK – kompania që kishte transaksione fiktive fitoi tenderin 10 milionësh” https://insajderi.com/hulumtime/skandal-ne-atk-kompania-qe-kishte-transaksione-fiktive-fitoi-tenderin-10-milionesh/. Përmes këtij reagimi njoftojmë opinionin publik se sa i …

Njoftim për tatimpagues – ATK, ju rikujton aplikimin e ngarkesës së kundërt të TVSH-së në furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit

Administrata Tatimore e Kosovës, ju rikujton se në muajin dhjetor/2019 ka nxjerr Vendimin Shpjegues Publik Nr. 03/2019 – Detyrimi për të paguar TVSH-në për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit – Aplikimi i ngarkesës së kundërt. Qëllimi i këtij Vendimi Shpjegues Publik është të sqaroj trajtimin tatimor për aspekte të TVSH-së për furnizimin e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK vepron fuqishëm ndaj bizneseve që nuk paguajnë saktë detyrimet e tyre tatimore

Administrata Tatimore e Kosovës-përkatësisht Departamenti i Operativës  ka ndërmarr veprime të fuqishme operacionale ndaj gjithë tatimpaguesve mos-përmbushës, të cilët pavarësisht zhvillimit të aktiviteteve të tyre, nuk kanë paguar detyrimet tatimore. Identifikimi i këtyre bizneseve është bërë nga analiza e riskut, bazuar në Planin e Trajtimit të Rreziqeve.  Aktualisht janë duke u trajtuar 200 raste, të …

Njoftim për tatimpagues – Të nderuar tatimpagues

Ashtu siç jeni të informuar, për arsye të ri-organizimit të mbledhjes së detyrueshme, tani stafi i departamentit të Mbledhjes së Borxheve është bartur nga adresa: rruga Musine Kokalari (ish-Zyra Kombëtare e Auditorit) në këtë adresë: rruga Richard Holbrooke – Veternik, Prishtinë (objekti i Doganës së Kosovës, mbrapa qendrës tregtare Albi Mall). Për më tepër: https://www.google.com/maps?t=h&ll=42.632507,21.154053&q=Marked+Location …

ADMINISTRATA TATIMORE E KOSOVËS – Organizon SEMINAR PËR TATIMPAGUES

TEMA: Risitë në Administratën Tatimore të Kosovës Aplikimi i ngarkesës së kundërt për TVSH në ndërtimtari Deklarimi vjetor PD, CD dhe DO Risitë sipas Ligjit të Ri për Kontabilitet, Raportim financiar dhe Auditim  SEMINARI MBAHET: Data Regjioni Ora Vendndodhja 11.02.2020 Prizren 10:30 Salla në Hotel “City”, Prizren 12.02.2020 Ferizaj 10:00 Salla e Kuvendit Komunal në …

NJOFTIM PËR TATIMPAGUES – Konsolidimi i mbledhjes së borxheve

Administrata Tatimore e Kosovës bazuar në nenin 2, të Ligjit Nr. 03/L-222 për Administratën Tatimore dhe Procedurat, ka për detyrë të mbledh të hyrat tatimore sipas afateve ligjore të përcaktuara me legjislacionin tatimor, duke pas parasysh rëndësinë e ngritjes së përmbushjes, veçanërisht përmbushjes vullnetare. Në këtë kontekst ATK është duke punuar në zbatimin e Planit  …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Diskutohet Plani Operativ 2020

Menaxhmenti i Lartë i Administratës Tatimore të Kosovës, sot ka mbajtur takim me drejtoret e Zyrave Regjionale, me qëllim që të diskutohet Plani Punës për vitin 2020, ku në të njëjtën kohë u shpalosen edhe rezultatet e vitit 2019. Në këtë takim Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Ilir Murtezaj kërkoj angazhim maksimal nga drejtorët regjional …

Njoftim për tatimpagues – Reduktimi i normës së TVSH-së nga 18% në 8%

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se Ministri i Financave, ka nxjerr Vendimin Nr.19/2019 dhe Vendimin Nr. 19-1/2019 për reduktimin e normës tatimore nga tetëmbëdhjetë për qind (18%) në tetë përqind (8%) për kafshë dhe shpend të gjalla. Sipas Vendimit Nr.19/2019, gjegjësisht Vendimit Nr. 19-1/2019, reduktohet norma tatimore nga tetëmbëdhjetë për qind (18%) në tetë …