Njoftim për tatimpagues – Zgjatet afati për pagesën e obligimeve tatimore për këto lloje të tatimeve/kontributeve

Me qëllim të zbatimit të Vendimit Nr. 01/07 dhe 01/09 të Qeverisë së Republikës së Kosovës, si dhe vendimit të Ministrit të Financave dhe Transfereve të datës 24.04.2020, për marrjen e masave shtesë pas konfirmimit të rasteve pozitive me Corona Virus – COVID 19, Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se zgjatet afati për pagesën …

Telegram ngushëllimi nga Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj për ndarjen nga jeta të Oficerit Doganorë Kujtim Qafleshi

I nderuar z.Xhaka, Me pikëllim të thellë morëm lajmin për ndarjen nga jeta të kolegut tonë, Oficerit Doganor, Kujtim Qafleshi. Sigurisht, kjo vdekje është humbje e madhe fillimisht për familjen e tij, pastaj Doganën e Kosovës dhe për gjithë vendin. Veprat dhe puna profesionale e kolegut tonë në ndërtimin dhe zhvillimin e institucionit të Doganës …

Njomza Alaj

Njoftim për tatimpagues – Pagesë shtesë për punëtorët e dyqaneve ushqimore, furrave dhe barnatoreve

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se ka zhvilluar Sistemin Elektronik EDI për të mundësuar edhe parashtrimin e kërkesave për të përfituar nga Pakoja Fiskale Emergjente për punëtorët e dyqaneve ushqimore, furrave të bukës dhe barnatoreve, të cilët ishin në kontakt të drejtpërdrejtë me konsumatorin gjatë punës së bërë. Sipas Planit Operacional për Pakon Fiskale …

Njoftim për tatimpagues – Mundësohet edhe kompensimi për të Vetëpunësuarit, Pagat dhe Qiratë e paguara

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se ka zhvilluar Sistemin Elektronik EDI për të mundësuar edhe parashtrimin e kërkesave për të përfituar nga Pakoja Fiskale Emergjente, si: Të vetëpunësuarit, Punëdhënësit, të cilët i kanë paguar pagat e punëtorëve për periudhën Mars/2020, dhe Qiramarrësit, të cilët i kanë paguar qiratë. Të vetëpunësuarit do të mund të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Suspendohet nga puna inspektori tatimor

Administrata Tatimore e Kosovës ka marrë vendim mbi pezullimin parandalues nga marrëdhënia e punës në ATK për inspektorin tatimore D.F, i arrestuar nën dyshimet për keqpërdorim të detyrës dhe autoritetit zyrtar, si dhe marrje ryshfeti. Menaxhmenti i ATK-së siguron opinionin se çdo informatë e dëshmuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe rasteve korruptive do të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Shkarkimi i certifikatës së të punësuarve përmes EDI-t

Administrata Tatimore e Kosoves njofton të gjithë tatimpaguesit se sistemi EDI është duke fuksionuar, mirëpo për arsyeje të mbingarkesës për tu pajisur me certifikata të të punësuarve,  po shfaqen pengesa në sistemin elektronik EDI. Vetëm brenda 3 minutave në sistemin EDI janë mbi 5000 kërkesa, andaj ATK kërkon mirëkuptimin tuaj, pasi që jemi duke punuar …

Njoftim për tatimpagues – Certifikata e të punësuarit, shkarkohet përmes Sistemit Elektronik EDI

Referuar në vendimin e Ministrisë së Shëndetësisë Nr. 226/IV/2020, datë 14.04.2020, për parandalimin, luftimin dhe eleminimin e sëmundjes ngjitëse në komuna të Kosovës, Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se të gjitha bizneset, (punonjëseve të të cilave ju kërkohet leje qarkullimi vetëm në kuadër të kryerjes së detyrave të punës) sipas kodeve të lejuara nga Ministria …

Njoftim për tatimpagues – Përfito nga Pakoja Fiskale Emergjente!

Bazuar në vendimin e Ministrit të Financave dhe Transfereve, datë 03.04.2020, lidhur me aprovimin e Planit Operacional për Pakon Fiskale Emergjente dhe obligimin e institucioneve për zbatimin e këtij Plani, Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se ka bërë përgatitjet dhe tashmë punëdhënësit dhe qiramarrësit mund të parashtrojnë kërkesat e tyre për të përfituar nga …

Njoftim për tatimpagues

Të nderuar tatimpagues Administrata Tatimore e Kosovës ju njofton se bazuar në Urdhëresën e Ministrisë së Ekonomisë, Punës, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike (MEPTINIS), të datës: 23 Mars 2020, është duke ju dërguar përmes e-mailit formën e vërtetimit për lëvizje të lirë të bizneseve, të cilat janë të regjistruara sipas NACE KODIT, të listuar …