KOMUNIKATË PËR MEDIA – Bashkëpunimi në mes të Administratës Tatimore të Kosovës dhe Administratës së të Hyrave në Turqi

 Administrata Tatimore Kosovës, që nga themelimi saj në vazhdimësi ka pasur bashkëpunim të mirë dhe me interes të lartë me Administratën e të Hyrave të Turqisë, për zhvillimin e ATK-së. Bashkëpunimi ka qenë  kryesisht në marrjen e përvojave në fusha të ndryshme, përfshi shërbimin ndaj tatimpaguesve, trajnimeve edhe përmes Qendrës Ndërkombëtare të Tatimeve – OECD …

Njoftim për tatimpagues – Korrigjimi i deklaratës së Tatimit mbi Vlerën e Shtuar

Administrata Tatimore e Kosovës, njofton të gjithë tatimpaguesit, të cilët vlerësojnë se duhet të bëjnë korrigjime të deklaratës së TVSH-së, se këto korrigjime mund t’i bëjnë përmes Sistemit Elektronik – EDI dhe në zyrat përkatëse regjionale të ATK-së. Korrigjimi i deklaratës së TVSH-së, për tre (3) vitet e fundit, përmes Sistemit Elektronik – EDI, mund …

KRYEPROKURORI I SHTETIT, ALEKSANDËR LUMEZI PRITI NË TAKIM DREJTORIN E ADMINISTRATËS TATIMORE TË KOSOVËS, SAKIP IMERI

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, priti sot në një takim pune drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri dhe zëvendësin e tij, Bashkim Shala. Në këtë takim u bisedua për mundësinë e rritjes së bashkëpunimit në mes ATK-së dhe Prokurorit të Shtetit, me qëllim të rritjes së efikasitetit të punës së Prokurorit të Shtetit, …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Administrata Tatimore e Kosovës e vendosur për të luftuar korrupsionin, largon nga puna dy zyrtarë për keqpërdorim të detyrës zyrtare

Administrata Tatimore e Kosovës, njofton opinionin publik se është duke promovuar parimin e tolerancës zero ndaj korrupsionit, si garanci e sundimit të ligjit. Së fundmi ATK ka larguar nga puna dy (2) zyrtar, për shkak të keqpërdorimit të detyrës zyrtare. Strategjia e Administratës Tatimore të Kosovës, kundër korrupsionit është të kontribuojë në reduktimin progresiv dhe …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK, e përkushtuar në edukimin e Tatimpaguesve

Administrata Tatimore e Kosovës, realizoj seminar për tatimpaguesit me veprimtari ndërtimore për aspekte të TVSH-së. Tema e cila u prezantua/trajtua në këtë seminar, ishte: Aplikimi i ngarkesës së kundërt të TVSH-së për furnizimin e shërbimeve në lëmin e ndërtimit, brenda vendit. Qëllimi i mbajtjes së këtij seminari ishte informimi i tatimpaguesve lidhur me trajtimin tatimor …

Seminar për Tatimpaguesit me veprimtari ndërtimore

ADMINISTRATA TATIMORE E KOSOVËS Organizon SEMINAR PËR TATIMPAGUESIT ME VEPRIMTARI NDËRTIMORE TEMA:   APLIKIMI I NGARKESËS SË KUNDËRT TË TVSH-së PËR FURNIZIMIN E SHËRBIMEVE NË LËMIN E NDËRTIMIT, BRENDA VENDIT   SEMINARI MBAHET: Në këtë seminar ftohen të marrin pjesë tatimpaguesit që ofrojnë shërbime në lëmin e ndërtimit, si dhe persona tjerë të intresuar me qëllim të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – GIZ, prezanton anketën me tatimpagues

Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, sot kanë mbajtur konferencë të përbashkët, në të cilin janë prezantuar rezultatet e anketës me tatimpagues për vitin 2015 lidhur me transparencën, efikasitetin, korrektësinë dhe  shërbimet e ATK-së, si dhe prezantimi i punës dhe të arriturave  të ATK-së deri më tani,përkitazi …

ATK, fillon me rimbursimin e mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal për periudhën TM2/2016

Të nderuar qytetarë, Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se nga data 01 Korrik 2016 fillon me rimbursimin e mjeteve për qytetarët, të cilët kanë grumbulluar Kuponët Fiskal gjatë periudhës TM2/2016 (Prill, Maj dhe Qershor). Fillimisht, obligoheni që të plotësoni aplikacionin për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal. Aplikacioni duhet të plotësohet në …

Njoftim për tatimpagues – Edhe pak ditë, mund të përfitosh nga shlyerja e borxhit ndaj Administratës Tatimore të Kosovës

Administrata Tatimore e Kosovës, është duke zbatuar Ligjin Nr.05/L-43 për Faljen e Borxheve Publike. Ky Ligj është në fuqi vetëm deri më 02 Shtator 2016, andaj subjektet që mund të përfitojnë nga falja e borxheve publike sipas këtij Ligji, këtë të drejtë mund ta realizojnë vetëm deri me këtë datë. Të gjithë personat fizikë dhe …

Kryeministri Mustafa: Trende pozitive në rritjen e të hyrave nga ATK

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, i shoqëruar nga ministri i Financave, Avdullah Hoti, vizitoi Administratën Tatimore të Kosovës (ATK), ku u prit nga drejtori i përgjithshëm Sakip Imeri, me bashkëpunëtorë. Kryeministri Isa Mustafa vlerësoi pozitivisht ecuritë në Administratën Tatimore. “Kemi trende pozitive të rritjes së të hyrave edhe tek Tatimi mbi Vlerën e …