KOMUNIKATË PËR MEDIA – Maturantët njoftohen me Sistemin Tatimor në Kosovë

Publikuar më May 11, 2016 15:00

20160414_121045Administrata Tatimore e Kosovës, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, si dhe Drejtoritë e Arsimit në Komunat përkatëse, ka mbajtur Seminare për maturantët në të gjitha Regjionet e saj.

Maturantëve të Shkollave të Mesme, u është prezantuar tema “Sistemi Tatimor në Kosovë”.

Qëllimi i këtyre seminareve ishte edukimi i nxënësve/maturantëve, lidhur me funksionimin e Sistemit Tatimor në Kosovë.

Prezantimi është mbajtur në të gjitha Regjionet e ATK-së, ku pjesëmarrës ishin maturantët e shkollave të mesme nga komunat, si: Prishtinë, Obiliq, Fushë Kosovë, Drenas, Lipjan, Podujevë, Gjilan, Ferizaj, Prizren, Rahovec, Malishevë, Gjakovë, Deçan, Junik, Istog, Klinë, Pejë, Vushtrri, Mitrovicë dhe Skenderaj. (more…)

NJOFTIM PËR TATIMPAGUES – ATK, publikon mostrën e Librit të Blerjes dhe Librit të Shitjes

Publikuar më May 6, 2016 15:58

photoAdministrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se së shpejti do të kërkohet deklarimi i Librit të Blerjes dhe Librit të Shitjes nëpërmjet Sistemit Elektronik EDI.

Obligues për të deklaruar Librin e Blerjes dhe Librin e Shitjes, do të jenë të gjithë tatimpaguesit të cilët janë Deklarues të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar.

Në momentin kur do të filloj procesi i këtij deklarimi, Libri i Blerjes dhe Libri i Shitjes, do të plotësohen dhe do të deklarohen në mënyrë elektronike, në baza mujore nga data 01 deri me datë 20 të muajit vijues, pra librat do të deklarohen në periudhën kur dorëzohet edhe Deklarata e TVSH-së.

ATK, ju mundëson që paraprakisht të keni qasje në mostrën e Librit të Blerjes dhe Librit të Shitjes, si dhe Udhëzuesit për plotësimin e tyre, me qëllim që në kohë të keni njohuritë e nevojshme për plotësimin e këtyre librave. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mbledh 5,7 milion euro, më shumë se e njëjta periudhë e vitit 2015

Publikuar më May 5, 2016 15:22

Administrata Tatimore e Kosovës, ka mbajtur sot konferencën e rregullt vjetore për media, në të cilën është prezantuar raporti i punës për periudhën e punës Janar-Prill 2016, si dhe të arriturat tjera për këtë periudhë.

Ministri i Financave Avdullah Hoti në këtë konferencë tha se jemi të kënaqur me punën që është duke bërë Administrata Tatimore e Kosovës, ku si rezultat kemi një trend pozitiv të të hyrave për këtë katër mujor. “Unë me kënaqësi e them që të hyrat janë në trend pozitiv. Gjatë këtyre 4 muajve kemi pas një rritje prej 5.7 milionë euro krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, pra me vitin 2015.Po vazhdojmë me përmirësimin e ambientit për biznes, pasi aktivitetet që i kryen ATK lidhen me kushtet e të bërit biznes. (more…)

Page 31 of 129« First...1020...2930313233...405060...Last»