KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK prezanton raportin vjetor 2015 dhe planet për vitin 2016

Publikuar më February 4, 2016 13:19

DSC_0218Administrata Tatimore e Kosovës, ka mbajtur sot konferencën e rregullt vjetore për media, në të cilën është prezantuar raporti vjetor i punës për vitin 2015 si dhe planet për vitin 2016.

Në këtë raport janë përmbledhur të gjitha aktivitet e zhvilluara gjatë vitit paraprak, të cilat njëkohësisht kanë qenë të planifikuara në bazë të planit të veprimit dhe planit të trajtimit të rreziqeve.

Ministri i Financave Avdullah Hoti bëri të ditur se “Që nga hyrja në fuqi e pakos së re fiskale janë mbi 163 kompani që e kanë shfrytëzuar mundësinë e importit pa TVSH dhe gjithashtu në bazë të të dhënave janë mbi 30 milion euro investime nga kompanitë vendore që kanë bërë investime duke shfrytëzuar mundësinë e importit pa TVSH”.

“ Plani i të hyrave është një plan ambicioz në shumën prej 370 milion euro. Me trendin që unë e kam parë ditët e para të këtij viti nuk do të jetë problem që ta realizojmë këtë plan. ATK do të punojë shumë në inkasimin e borxheve, ne kemi krijuar një bazë të mirë ligjore me ligjin për faljen e borxheve dhe qytetarët kanë filluar ta shfrytëzojnë këtë mundësi bukur shumë”, tha ministri Hoti. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së mban takim me përfaqsuesit e bizneseve dhe shoqatat e profesionit të kontabilitetit

Publikuar më February 2, 2016 08:11

Administrata Tatimore e Kosovës sot ka mbajtur takim me Shoqatat e Kontabilistëve, Aleancën Kosovare të Bizneseve dhe Odat Ekonomike, për të diskutuar rreth bashkëpunimit të deritanishëm si dhe vazhdimit të këtij bashkëpunimi edhe në të ardhmen.

Në këtë takim pjesëmarrës ishin përfaqësues nga Aleanca Kosovare e Biznesit, Shoqata e Kontabilistëve të Certifikuar dhe Auditorëve të Kosovës, përfaqësues nga IKAF si dhe nga Oda Ekonomike Turke.

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, z. Sakip Imeri shprehu konsideratën më të lartë për përfaqësuesit e bizneseve për përkrahjen ndaj ATK-së si dhe shprehu gatishmërinë për rritjen e bashkëpunimit në të ardhmen.

(more…)

Shtyhet afati i dorëzimit të plikove me Kuponë Fiskal

Publikuar më February 1, 2016 11:17

Extended-deadline5Të nderuar qytetarë,

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se shtyhet afati i dorëzimit të plikove me Kuponë Fiskal, deri me datën 05 Shkurt 2016.

Afati i paraparë i dorëzimit të plikove me Kuponë Fiskal të grumbulluar gjatë muajve Tetor, Nëntor dhe Dhjetor, ishte nga data 01 Janar 2016 deri më 31 Janar 2016.

Meqenëse ATK ka evidentuar se deri me datë 31 Janar 2016 kanë aplikuar një numër i konsiderueshëm i qytetarëve, të cilët ende nuk i kanë dorëzuar plikot me Kuponë Fiskal, ATK do t’ju mundësojë që edhe gjatë javës së parë të muajit Shkurt 2016 t’i dorëzojnë plikot e tyre në cilëndo zyre regjionale të ATK-së.

Plikot e mbyllura me Kuponë Fiskal të grumbulluar gjatë muajve Tetor, Nëntor dhe Dhjetor, ATK do t’i pranoj deri më 05 Shkurt 2016, deri në ora 16:00. (more…)

Page 32 of 120« First...1020...3031323334...405060...Last»