KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK mbyll edhe 7 lokale të lojërave të fatit

Publikuar më March 29, 2017 15:35

Administrata Tatimore e Kosovës është duke vazhduar me përkushtim monitorimin e çdo subjekti të lojërave të fatit, të cilat janë duke zhvilluar  këtë veprimtari  të jashtëligjshme.

Gjatë aksionit të zhvilluar me datë 27 mars 2017, në fokus ishin disa pika të subjekteve të lojërave të fatit në qytetin e Prishtinës, Fushë Kosovës dhe Lipjanit.

Në këtë aksion janë vizituar 9 lokale me veprimtari të ndryshme, si bastore dhe automate, ku prej tyre 7 lokale janë mbyllur përshkak të parregullsive që janë konstatuar, si dhe janë konfiskuar 2 automate, 2 paisje të garave me qen dhe 2 paisje për lojëra KENO. (more…)

SQARIM PËR QYTETARË

Publikuar më March 24, 2017 10:09

Administrata Tatimore e Kosovës për hirë të korrektësisë, njofton të gjithë qytetarët të cilët kanë dorëzuar plikot e tyre për rimbursim nga kuponët fiskal për TM4 2016, se  verifikimi i plikove ende nuk ka përfunduar, pasi që interesimi i qytetarëve për të qenë pjesë e kampanjës edhe në këtë periudhë ka qenë tejet i madh. Sipas të dhënave nga departamenti i Arkave Fiskale, është edhe një numër i konsiderueshëm i plikove  të cilat janë në proces të verifikimit.

Po ashtu, për periudhën TM3 2016, janë verifikuar 99%, apo rreth 200 pliko kanë mbetur për tu ri-verifikuar, në mënyrë që të konfirmohen nëse  janë në përputhje me kriteret e vendimit të kampanjës.

Zyrtarët nga departamenti përkatës, janë duke punuar në vazhdimësi në mënyrë që të gjitha plikot e kësaj periudhe të përfundojnë sa më shpejt që është e mundur. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së, Sakip Imeri takohet me kryeinspektorin e Minierave, Fatmir Gërguri

Publikuar më March 21, 2017 16:32

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Sakip Imeri ka pritur sot në takim Kryeinspektorin e Minierave në Komisionin e Pavarur për Miniera dhe Minerale, Fatmir Gërguri.

Qëllimi i këtij takimi ishte zhvillimi i aktiviteteve të përbashkëta tek tatimpaguesit që merren me veprimtarinë e Minierave dhe Mineraleve, duke përfshirë separacionet e pa licencuara dhe bazat e betonit, kompanitë ndërtimore për verifikim të stoqeve dhe lëndës së parë që shfrytëzojnë në ndërtim me bazë rërën dhe zhavorrin, fabrikat dhe prodhuesit e materialeve ndërtimore (kabëza, pllaka, gypa dhe produkte tjera nga betoni), depot që merren me shitblerjen e materialeve ndërtimore, rërë dhe zhavorr. (more…)

Page 4 of 132« First...23456...102030...Last»