KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK inspekton subjektet që ushtrojnë veprimtarinë e lojërave të fatit

Publikuar më December 12, 2016 08:23

zb_ligjiniAdministrata Tatimore e Kosovës, përkatësisht  Divizioni i Lojërave të Fatit në bashkëpunim me Doganën e Kosovës me datë 08.12.2016 ka zhvilluar aksion për kontrollin e lokaleve që ushtronin veprimtari të lojërave të fatit, në komunën e Prishtinës.

Aksioni është organizuar për verifikimin e disa lokacioneve ku është dyshuar se ushtrohet veprimtari ilegale të lojërave të fatit dhe me këtë rast janë vizituar  6 lokacione. Prej tyre 2 lokacione kanë qen duke ushtruar  veprimtarin e bastit ku janë marr të gjitha masat konform dispozitave ligjore. Gjithashtu është vizituar një lokacion me Automate në klube të veçanta, ku 6 automate janë konfiskuar nga Dogana, lokali është mbyllur dhe  janë marr masat ndaj personit fizik që ka qen duke ushtruar këtë veprimtari në kundërshtim me dispozitat e ligjeve në fuqi. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK pezullon zyrtarët e dyshuar për korrupsion

Publikuar më December 8, 2016 16:02

Administrata Tatimore e Kosovës njofton opinionin publik se bazuar në informatat e pranuara nga Prokuroria dhe duke u mbështetur në nenin 69  të Ligjit Nr. 03/L-149 për Shërbimin Civil të Kosovës, ka marr vendim mbi pezullimin parandalues nga marrëdhënia e punës në ATK të tre zyrtarëve të saj: dy inspektorë të lojërave të fatit dhe një inspektor tatimorë, të dyshuar për korrupsion.

Menaxhmenti  i ATK-së siguron opinionin se çdo informatë e dëshmuar  për korrupsion do të dërgohet në organet kompetente për trajtim, dhe ndaj të gjithëve që shpallen fajtorë për vepra korruptive do të ndërmerren masat e largimit nga marrëdhënia e punës.

Falënderojmë qytetarët, Mediat, Prokurorin dhe Policinë e Kosovës për mbështetjen në luftimin e kësaj dukurie. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Vazhdon mbështetja e GIZ-it për ATK-në

Publikuar më December 6, 2016 21:19

img_4196Administrata Tatimore e Kosovës dhe GIZ-i Gjerman kanë mbajtur punëtorinë e përvitshme me qëllim që të prezantohen të arriturat institucionale gjatë vitit të fundit si rezultat i bashkëpunimit me GIZ, si dhe  planifikimi i aktiviteteve të përbashkëta për vitin 2017.

Në punëtori u prezantuan projektet e zhvilluara me mbështetjen e GIZ-it, siç janë Zyra për Gjoba dhe Ndëshkime Administrative dhe kontrollat elektronike. Në këtë takim palët u pajtuan me aktivitetet të cilat janë me prioritet për vitin 2017.

(more…)

Page 5 of 121« First...34567...102030...Last»