KOMUNIKATË PËR MEDIA – Ndëshkohen subjektet e lojërave të fatit

Publikuar më October 5, 2016 15:48

Nga informatat e pranuara  të palës së tretë, me datë 4 Tetor 2016 duke vepruar në përputhje me  planin operativ dhe në bashkëpunim me Policinë e Krimeve Ekonomike dhe Doganën e Kosovës, është realizuar kontrolli i lokaleve që ushtrojnë veprimtari të lojërave të fatit, në Komunën e Prishtinës dhe Podujevës.

Gjatë  këtij aksioni inspektoret tatimor, kanë hasur në subjekte të lojërave të fatit që ushtrojnë aktivitete, në kundërshtim me Ligjin Nr. 04/L-080 për Lojërat e Fatit.

Si rezultat i kësaj, gjatë kontrollit në këto subjekte,  janë konstatuar shkelje ligjore si:

  • Zhvillimi i veprimtarisë së basteve sportive- lojëra, të ndaluara sipas ligjit për Lojërat e Fatit , si (keno dhe gara me qen).
  • Identifikimi i tiketave, të cilat  nuk kanë poseduar  identifikim të kompanisë – organizuesit të lojës së fatit.
  • Përdorimi i aparateve të basteve sportive të pa licencuara.

(more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Përfaqësuesi i Bankës Botërorë viziton ATK-në

Publikuar më October 4, 2016 09:51

atk-11Administrata Tatimore e Kosovës ka bashkëpunim të mirë dhe të vazhdueshëm me institucionet ndërkombëtare, për të gjitha zhvillimet që nga krijimi i saj. Në funksion të intensifikimit të këtij bashkëpunimi, Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri priti në takim përfaqësuesin e Bankës Botërore z. Olasupo Olusi me ekipin e tij.

Në këtë takim u diskutua për mundësinë e mbështetjes së ATK-së, në aspektin profesional duke ofruar mbështetjen në fuqizimin e njësive të reja, në funksion të lehtësimit të të bërit biznes në Kosovë. Posaçërisht, me interes të veçantë është mbështetja për Njësinë e Transferit të Çmimeve, marrëveshja për eliminimi e tatimit të dyfishtë, si dhe zhvillimet strategjike me zhvillimin e studimeve në mbështetje të të dhënave, për të hyrat tatimore në sektor të caktuar dhe trendët e tyre rritëse. (more…)

NJOFTIM PËR MEDIA

Publikuar më September 29, 2016 15:00

kuponet_fiskal1Të nderuar qytetarë,

Administrata Tatimore e Kosovës, njofton qytetarët rreth aplikimit dhe dorëzimit të plikove me kuponë fiskal për TM3/2016 (tremujorin e tretë 2016).

Aplikimi për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal për TM3/2016, fillon nga data 01 Tetor 2016 deri me 31 Tetor 2016.

Aplikimi bëhet duke  plotësuar aplikacionin për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal. Aplikacioni duhet të plotësohet në mënyrë elektronike përmes ueb-faqes së Administratës Tatimore të Kosovës www.atk-ks.org, në linkun Shërbime Elektronike – Aplikacioni për Kuponë Fiskal. (more…)

Page 50 of 160« First...102030...4849505152...607080...Last»