KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK sekuestron 44,370.85 euro

Publikuar më March 15, 2017 15:37

Departamenti i Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës, në bashkëpunim me Departamentin e Lojërave të Fatit dhe në asistim të  Policisë së Kosovës, me datë 14  Mars 2017, ka zhvilluar një kontroll (bastisje) tek një subjekt i lojërave të fatit në Prishtinë, ku sipas informacioneve fillestare është dyshuar se kemi të bëjmë me shmangie tatimore (deklarime të rrejshme).

Administrata Tatimore e Kosovës ka qenë në komunikim të vazhdueshëm me prokurorin kujdestar dhe të gjitha veprimet ligjore janë ndërmarre sipas udhëzimeve të prokurorit kujdestar. (more…)

Njoftim për Tatimpagues – Mbaj dokumentacionin sipas Ligjit!

Publikuar më March 14, 2017 10:10

Administrata Tatimore e Kosovës, rikujton të gjitha veprimtaritë ekonomike se janë të obliguara të mbajnë librat dhe regjistrimet konform legjislacionit tatimor.

Veprimtaritë ekonomike, të cilat krijojnë dhe mbajnë dokumentacione jo në rregull, si: shitje pa destinim-personave fizik, blerjet nga personat fizik, mos-dokumentimi dhe dokumentimi fiktiv, malli pa prejardhje-origjinë, fryrja e shpenzimeve, lëshimi i kuponëve fiskal nga distributorët, nënvlerësimi i çmimeve nga importi, mos-lëshimi i kuponëve fiskal, mbajtja e stoqeve dhe saktësia e tyre, dokumentimet tjera jo-reale, kreditimi dhe humbja e vazhdueshme, do të jenë në fokusin e ATK-së, derisa të arrihen objektivat për krijimin e një klime të volitshme për të gjitha bizneset. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Bashkëpunimi mes ATK-së dhe GIZ-it

Publikuar më March 13, 2017 12:53

Bashkëpunimi mes ATK-së dhe GIZ-itDrejtori i ATK-së, Sakip Imeri ka pritur në takim përfaqësuesit e GIZ-it, ku u diskutua për vazhdimin e bashkëpunimit me GIZ, me theks të veçantë në fushën e zhvillimit të kontrolleve elektronike, duke i shtrirë edhe në Njësinë e Hetimeve Tatimore.

Gjithashtu, në takim u diskutua edhe për zhvillimin e Zyrës për Gjoba dhe Ndëshkime, e cila shumë shpejtë do të përfshijë edhe Drejtorin e Tatimpaguesve të Mëdhenj, duke i centralizuar një zyre për regjionin e Prishtinës dhe për tatimpaguesit e mëdhenj. (more…)

Page 6 of 132« First...45678...203040...Last»