KOMUNIKATË PËR MEDIA – Takimi i radhës me miqtë e ATK-së

Publikuar më October 31, 2014 08:26

DSC_0050 (2)Administrata Tatimore e Kosovës ka mbajtur takimin e radhës me miqtë e ATK-së, i cili mbahet çdo    vit.

Në takim pjesëmarrës ishin përfaqësues nga Dogana e Kosovës, Banka Botërorë, Fondi Monetar Ndërkombëtar, GIZ, Ambasada e Francës, Ambasada Suedisë, USAID. Qëllimi i këtij takimi ishte prezantimi i progresit të ATK-së deri më tani, projektet e reja  drejtë digjitalizimit të shërbimeve ndaj tatimpaguesve, si dhe shpalosja e planeve për të ardhmen.

Në takim drejtori i ATK-së z. Behxhet Haliti tha se administrata tatimore ka shënuar progres sidomos  në ofrimin e lehtësirave për përmbushje vullnetare, të cilat ndikojnë në trajtimin e barabartë të të  gjithë tatimpaguesve si dhe realizimin me sukses të planit për  mbledhjen e të hyrave.

(more…)

Njoftim për tatimpagues – ATK rifreskoi Doracakun – Pyetje & Përgjigje

Publikuar më 08:21

ImageShAdministrata Tatimore e Kosovës, me qëllim që të informojë tatimpaguesit, lidhur me aplikimin e procedurave tatimore, konform Legjislacionit Tatimor, ka rifreskuar Doracakun – Pyetje & Përgjigje, me të dhëna shtesë, në mënyrë që tatimpaguesit të pajisen me informatat e duhura në çdo kohë.

Ky doracak, ofron përgjigje të shkurtëra për kërkesat ligjore dhe procedurat që duhet të ndiqen nga tatimpaguesit, për realizimin e të drejtave dhe obligimeve të tyre. Pyetjet & Përgjigjet e përfshira në këtë Doracak, do të mundësojnë aplikimin e saktë të procedurave tatimore, si dhe do të lehtësojnë/ plotësojnë kërkesat e tatimpaguesve për trajtimin e drejtë të çështjeve konkrete. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Takim me përfaqësuesit e bizneseve të derivateve

Publikuar më October 29, 2014 07:50

Administrata Tatimore e Kosovës ka mbajtur sot një takim me bizneset e mëdha që merren me tregtimin e karburanteve. Në këtë takim, të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit nga Oda Ekonomike e Kosovës dhe Shoqata e Naftëtarëve.
Qëllimi i këtij takimi ishte njoftimi i të pranishmëve me ecurinë e përgjithshme të procesit të fiskalizimit, me theks të veçantë fiskalizimi i bizneseve që tregtojnë karburante.
Gjatë këtij takimi u diskutua edhe për të arriturat e ATK-së për këtë vit, si dhe përgatitjet për lansimin e dy projekteve, siç janë Caktimi Automatik i Kontrolleve dhe Inspektorëve-CAKI dhe Fatura Elektronike e TVSh-së, të cilat do të jenë indikator mjaftë të rëndësishëm në ofrimin e shërbimeve transparente për gjithë tatimpaguesit dhe trajtimit te barabartë. (more…)

Page 60 of 125« First...102030...5859606162...708090...Last»