KOMUNIKATË PËR MEDIA – 42 mijë euro gjoba për subjektet e lojërave të fatit

Publikuar më November 1, 2017 11:32

Gjatë një aksioni dy ditorë i zhvilluar nga Drejtoria e Lojërave të Fatit, i cili ka qenë i shpërndarë në disa qytete të Kosovës, ka rezultuar me shumë masa ligjore ndaj të gjitha subjekteve që merren me veprimtarin e lojërave të fatit,  tek të cilat janë konstatuar shkelje ligjore.

Aksioni në fjalë është ndërmarr pasi që Drejtoria e Lojërave të Fatit, si rezultat i vizitave të rregullta ka konstatuar se në disa komuna, si ajo e Prizrenit, Suharekës, Fushë Kosovës, Obiliqit, Drenasit dhe Skenderajt disa subjekte të lojërave të fatit,  aktivitetin e tyre e kanë zhvilluar në kundërshtim me kriteret e përcaktuara të Ligjit për Lojërat e Fatit.

Si rezultat,  janë mbyllur 11 njësi të lojërave të fatit, dhe janë shqiptuar 42,000.00 euro gjoba (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së takon zv/ministrin e Financave

Publikuar më October 30, 2017 11:28

Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës ka pritur në takim zv/ministrin e Financave, Mustafë Grainca, me të cilin kanë diskutuar për të arriturat dhe zhvillimet në ATK për periudhën Janar-Tetor 2017,  si dhe aktivitetet të cilat do të zhvillohen për muajt e mbetur të këtij viti.

Gjatë këtij takimi, me theks të veçantë u diskutua për ecurinë e inkasimit të të hyrave, për angazhimet e zyrtarëve në lehtësimin e përmbushjes së tatimeve. Po ashtu, u fol edhe për  ecurinë e procesit të fiskalizimit, si dhe përkrahja e përgjithshme për proceset tatimore, në funksion të përmbushjes vullnetare të obligimeve tatimore. (more…)

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ZGJONA, në funksion të transparencës dhe një sistemi modern tatimor

Publikuar më October 27, 2017 20:16

Administrata Tatimore e Kosovës ndër prioritetet kryesore ka përmirësimin e proceseve kyçe tatimore, përmes implementimit të shumë projekteve të cilat inkurajojnë përmbushjen e obligimeve tatimore nga ana e tatimpaguesve, në funksion të një sistemi modern tatimor dhe në funksion të lehtësirave të arritjes së objektivave të përgjithshme. E një ndër ta është edhe  projekti i Zyrës për Gjoba dhe Ndëshkime Administrative, i cili mbulon dispozitat ligjore që lidhen me gjobat dhe ndëshkimet për shkeljet, parregullsitë dhe kundërvajtjet në fushën e tatimeve duke siguruar njëtrajtshmëri, saktësi dhe shpejtësi në shqyrtimin e rasteve në drejtim të përmbushjes vullnetare.

Gjithashtu, brenda funksionit të ZGJONA-së do të përfshihen edhe veprat penale në fushën e tatimeve, kur kjo të hyjë në zbatim me aktet përkatëse ligjore. Por, nuk përfshinë ato gjoba dhe ndëshkime që lidhen me funksionin e mbledhjes së detyrueshme. Njëherësh, do të ketë parasysh lehtësimet nga ndëshkimet aty ku parashohin dispozitat ligjore.

(more…)

Page 7 of 160« First...56789...203040...Last»