Komunikatë për Media – ATK – mbyll subjektet dhe njësite e pa licencuara që merren me aktivitete të Lojërave të Fatit në Komunën e Prishtinës

Administrata Tatimore e Kosovës, – Drejtorati i Lojërave të Fatit, në bashkëpunim me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë (MTI), si dhe me asistim të Policisë së Kosovës, gjatë ditës së Martë, datë 12/10/2010, kanë ndërmarrë aksion për mbylljen e subjekteve dhe njësive të pa licencuara që merren me aktivitete të Lojërave të Fatit në Komunën …

ATK me 35 Inspektor të rinj

Sot me 5 Tetor 2010 u bë betimi i gjeneratës së radhës të Inspektorëve Tatimor të Administratës Tatimore të Kosovës. Në ceremoninë e betimit ishte prezent edhe Ministri i Ekonomisë dhe Financave z. Ahmet Shala, i cili përgëzoi Inspektorët e rinj dhe u dëshiroi karrierë të suksesshme si dhe kërkoi prej tyre punë të palodhshme …

ATK: Tetori fillon me ndryshime

Administrata Tatimore e Kosovës me qëllim që t’u ofrojë tatimpaguesve kushte më të lehta në përmbushjen e obligimeve të tyre tatimore dhe në mënyrë që të rrisë efikasitetin e mbledhjes së tatimeve, që nga data 1 Tetor do të bëjë ngritjen dhe modernizimin e sistemit kompjuterik. Që nga kjo datë, për të shkarkuar Deklaratat Tatimore …

ATK për herë të parë pjesëmarrëse e forumit të OECD për Administrim Tatimor

Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës z. Behxhet Haliti, morri pjesë në forumin për Administrim Tatimor të Organizatës për Ko-operim Ekonomik dhe Zhvillim – OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) e cila u mbajt në Turqi, përkatësisht në Stamboll më 15 dhe 16 Shtator 2010. Në këtë forum morrën pjesë Drejtues të Administratave Tatimore …

Të arriturat e ATK për periudhën Janar – Korrik 2010

Ne konferencën për media, Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, z. Behxhet Haliti, pasqyroi të hyrat për periudhën Janar – Korrik 2010, krahasimet me vitet paraprake, planin operativ, të hyrat sipas llojeve të tatimeve, legjislacionin tatimor, zbatimi i projektit te arkave fiskale, avancimi i sistemit të TI (SIGTAS), krijimi dhe konsolidimi i Njësisë për Hetime Tatimore, …