Raporto 0800 80 800

Administrata Tatimore e Kosovës

Poreska Administracija Kosova

Tax Administration of Kosovo

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Ambasadori Hargreaves vizitoi sot ATK-në

Për të thelluar edhe më shumë bashkëpunimin ndërmjet Ambasadës së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë dhe Administratës Tatimore të Kosovës, sot për herë të parë Ambasadori i ri i Mbretërisë së Bashkuar z. Jonathan Hargreaves ka vizituar Administratën Tatimore të Kosovës. Vizita e tij shënoi një hap të rëndësishëm drejt vazhdimit të mëtutjeshëm të marrëdhënieve …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – 25.8 milionë euro më shumë të hyra tatimore

Institucioni kryesor për mbushjen e arkës së shtetit vazhdon të performoj në mënyrë të shkëlqyer në drejtim të rritjes së mbledhjes së të hyrave tatimore, si dhe në trajtimin e dukurive të cilat dëmtojnë ekonominë dhe konkurrencën e drejtë në treg. Profesionalizmi, implementimi i legjislacionit tatimor, llogaridhënia, rritja e shërbimeve digjitale, partneriteti me qytetar në …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Marrëveshje bashkëpunimi mes ATK dhe ARKEP

Administrata Tatimore e Kosovës dhe Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi, përmes së cilës synojnë fuqizimin e bashkëpunimit dhe shkëmbimit të informatave në mes të palëve me qëllimin e përbashkët për të rritur komunikimin dhe koordinimin drejt lehtësimit të përpjekjeve të tyre në lidhje me zbatimin e objektivave të përcaktuara …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Vetëm për dy muaj 22.5 milionë euro më shumë të hyra tatimore

Administrata Tatimore e Kosovës shënon një performancë jashtëzakonisht të mirë në inkasimin e 172 milionë euro të hyrave tatimore për periudhën Janar-Shkurt 2024. Me një angazhim të vazhdueshëm për të avancuar dhe për të siguruar efikasitet në administrimin e detyrave tatimore, ATK-ja ka arritur rezultate të shkëlqyera edhe në këtë fillimvit.   Gjatë periudhës Janar-Shkurt …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Richard Heater nga Ambasada Amerikane ka vizituar ATK-në

Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, Ilir Murtezaj, ka pritur në takim përfaqësuesin nga Ambasada Amerikane në Kosovë, Richard Heater, me të cilin kanë biseduar për progresin e ATK-së, si dhe bashkëpunimin e institucionit tatimor me Ambasadën. Bashkëpunimi ndërmjet ATK-së dhe Ambasadës së SHBA-së është shumë i rëndësishëm për avancimin dhe zhvillimin e sistemit tatimor në …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Seminari nga ATK: Ndryshimet ligjore sipas Ligjit për Administrimin e Procedurave Tatimore

Duke u nisur nga rëndësia e zbatimit të ndryshimeve ligjore në fushën e procedurave tatimore, informojmë opinionin publik në lidhje me seminarin e parë për këtë vit, në të cilin u diskutua për ndryshimet ligjore, sipas Ligjit për Administrimin e Procedurave Tatimore, i cili hyri në fuqi më 28 janar 2024. Në këtë seminar, ekspertë …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Policia e Kosovës ka arrestuar dy zyrtar të ATK-së

Sot, Policia e Kosovës ka njoftuar Administratën Tatimore të Kosovës se ka arrestuar dy zyrtarë të ATK-së të komunitet serb,  nën akuza të kontrabandës së barnave.   Pas njoftimit zyrtar ATK-ja ka ndërmarr të gjitha veprimet konform kornizave ligjore, ku ka pezulluar dy të arrestuarit nga puna deri në vendimin përfundimtar të gjykatës.   Veprimet …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori Murtezaj priti në takim kryetarin Rafuna

Në një takim të përbashkët Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj, ka pritur në takim Kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës Lulzim Rafuna, me të cilin diskutuan për thellimin e bashkëpunimit ndërmjet tyre.   Tema kryesore e takimit ishin ndryshimet në Ligjin për Administrimin e Procedurave Tatimore dhe impakti i tij …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Ambasadori Abbot i dhuron ATK-së dron dhe pajisje tjera profesionale

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Prishtinë Nicolas Abbott, ka vizituar dje Administratën Tatimore të Kosovës. Ambasadori Abbott në këtë vizitë të fundit në mandatin e tij, ka shprehur vlerësimin e thellë për bashkëpunimin e ngushtë dhe konstruktiv me autoritetet tatimore të Kosovës gjatë këtyre viteve. Ai tha se Ambasada e Mbretërisë së Bashkuar ka …