takim_DHPMV

PRESS RELEASE – Today, a delegation from the Directorate of Public Revenue of North Macedonia visited the institution of TAK

The Director of the Tax Administration of Kosovo, Ilir Murtezaj, and his associates received the delegation from the Directorate of Public Revenues of North Macedonia, led by Director Sanja Lukarevska. The purpose of the visit was to discuss the achievements of the institutions, reforms developed to support and facilitate the declaration and payment of taxes …

Njoftim për tatimpagues – “I punësuari mund të aplikoj për subvencionim të pagës’’

Bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 13/19, datë 14.07.2021, lidhur me Pakon e Ringjalljes Ekonomike, si dhe Vendimet e Ministrit të Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, gjegjësisht Vendimet për subvencionim sipas masave: 1.1 – Rikthimi në punë i atyre që kanë humbur vendin e punës gjatë pandemisë; 1.2 – Mbështetja …

Shukrije Shabani Notices

KOMUNIKATË PËR MEDIA – 2, 756 punëtorë të formalizuar

Formalizimi i të punësuarve vazhdon të mbetet një ndër prioritetet e Administratës Tatimore të Kosovës, e cila ka intensifikuar aktivitetet e saj në këtë drejtim. Si institucion, në vazhdimësi kemi trajtuar këtë dukuri dhe nga inspektimet që janë bërë bizneseve në teren nga muaji janar deri në shtator të këtij viti, kemi arritur që të …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – ATK tejkalon projeksion, mbledh afër 45 milion euro më shumë

Administrata Tatimore e Kosovës si njër ndër institiucionet kryersore të mbushjes së buxhetit të Republikës së Kosovës, ka vazhduar edhe më tej në tejkalimin e objektivave të parapara, më thekës të veçant në inkasimin e të hyrave për periudhen  janar-shtator 2021. Janë 44.8 milion euro  apo 11.2% të hyra tatimore të inkasuara për periudhen janar-shtator …

Njoftim për tatimpagues – “I punësuari mund të aplikoj për subvencionim të pagës’’

Bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 13/19, datë 14.07.2021, lidhur me Pakon e Ringjalljes Ekonomike, si dhe Vendimet e Ministrit të Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, gjegjësisht Vendimet për subvencionim sipas masave: 1.1 – Rikthimi në punë i atyre që kanë humbur vendin e punës gjatë pandemisë; 1.2 – Mbështetja …

Drejtori Murtezaj ka takuar përfaqësuesit e Shoqatës se Transportit Rrugorë të Udhëtarëve!

PRESS RELEASE – Director Murtezaj met with representatives of the Road Transport Association on Road Transport of Passengers

Director of TAK Ilir Murtezaj hosted in a meeting the representatives of the Road Transport Association, with whom was discussed the process of fiscalization in this sector, as well as finding modalities in fiscalization, given the specific nature of this sector. In addition, in this meeting was also discussed about the latest activities of TAK …