Raporto 0800 80 800

Administrata Tatimore e Kosovës

Poreska Administracija Kosova

Tax Administration of Kosovo

Njoftim për tatimpagues – Deklaro saktë tatimin!

Hoti: „të hyrat e përgjithshme buxhetore janë rritur me 11.4% krahasuar me janarin e vitit të kaluar“ Ministri i Financave Avdullah Hoti, i shoqëruar nga drejtori i përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës Sakip Imeri, vizitoi sot Zyrën rajonale të Administratës Tatimore në Gjilan. Gjatë kësaj vizite Ministri Avdullah Hoti u takua me zyrtarët e …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi priti në takim drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, priti sot në një takim pune drejtorin e Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri, ku u bisedua për mundësinë e rritjes së efikasitetit të punës së Prokurorit të Shtetit, në rastet kur paraqitet nevoja të sigurohen informatat për personat që bien ndesh me ligjin dhe i shmangen obligimeve tatimore. Me …

KOMUNIKATË PËR MEDIA – Drejtori i ATK-së mban takim me Odat Ekonomike dhe GIZ

Administrata Tatimore e Kosovës sot ka mbajtur takim me Odat Ekonomike OEK, OEAM – AMCHAM, OEGjK, për të diskutuar rreth bashkëpunimit të deritanishëm si dhe vazhdimit të këtij bashkëpunimi edhe në të ardhmen. Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së, z. Sakip Imeri shprehu gatishmërinë për vazhdimin e bashkëpunimit të mëtutjeshëm me përfaqësuesit e bizneseve. Pajtim i …

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – Poreska administracija Kosova i Kosovski savet za finansijsko izveštavanje ostvarili su seminar za poreske obveznike

Poreska administracija Kosova, u saradnji sa Kosovskim Savetom za finansijsko izveštavanje okončala je svoje seminare sa poreskim  obveznicima u svim regionima, kao u: Peć, Prizrenu, Đakovici, Uroševcu, Prištini, Mitrovici i Gnjilanu. Teme koje su predstavljene/tretirane na ovim seminarima, su: -Godišnja deklaracija za individualne biznisa– PD – Godišnja deklaracija za korporacija– CD – Godišnja deklaracija za …

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – PAK predstavlja godišnji izveštaj za 2015 i planove za 2016 godinu

Poreska administracija Kosova održala je redovnu godišnju konferenciju za medije, na kojoj je predstavljen  godišnji izveštaj rada za 2015. kao i planovi za 2016. godinu. U ovom izveštaju su sažete sve aktivnosti sprovedene u toku prethodne godine, koje su takođe planirane na osnovu akcionog plana i plana za tretiranje rizika. Ministar finansija Avdulah Hoti je …

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – Direktor PAK-a se sastao sa predstavnicima biznisa i udruženjima računovodstvene struke

Poreska administracija Kosova danas je održala sastanak sa Udruženjem računovođa, Kosovskom biznis alijansom i Privrednom komorom, kako bi razgovarali o toku dosadašnje saradnje, kao i o nastavku ove saradnje u budućnosti. Na ovom sastanku su bili predstavnici Kosovske poslovne alijanse, Udruženja ovlašćenih računovođa i revizora Kosova, predstavnici IKAF i kao i iz Turska privredne komore. …

Komunikatë për media- ATK dhuron gjak

Sot gjatë ditës në Administratën Tatimore të Kosovës kanë qëndruar një ekip i Qendrës së Kosovës për Transfuzion të Gjakut. Me këtë rast një numër i madh i zyrtarëve të ATK-së dhuruan gjak vullnetarisht. Me këtë stafi i ATK-së, sikurse edhe vitet tjera, vazhdon traditën e dhurimit të gjakut duke qenë të vetëdijshëm për rëndësinë, …

Saopštenje za javnost – Ministar Hoti čestita PAK-u za postignuća tokom 2015

  Ministar finansija, Avdulah Hoti je danas prisustvovao posljednjem sastanku Poreske administracije za ovu godinu, na kojem su bili prisutni Vršilac dužnosti Generalnog direktora Poreske administracije Nahit Sharku i drugi visoki zvaničnici ove ustanove. Na ovom sastanku, ministar Hoti čestitao je svim zaposlenima u Poreskoj administraciji Kosova na radu i postignutim rezultatima tokom 2015. “Poreska …

SAOPŠTENJE ZA ŠTAMPU – Javna diskusija oko Administrativnih uputstva za PPK i PLP

Poreska administracija Kosova u saradnji sa Ministarstvom finansija održala je danas sastanak sa zainteresovanim stranama, na kojem se diskutovalo o dva nacrta administrativnih uputstava za primenu Zakona o Porezu na lične prihode (PLP) i Porezu na prihode korporacija (PPK). Na sastanku su pored domaćina učestvovali predstavnici iz Ministarstva finansija, Privredne komore Kosova, Američke privredne komore, …

Saopštenje za štampu – Poreski obveznici zadovoljni uslugama PAK-a

Poreska administracija Kosova u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, danas je održala zajednički sastanak, na kojem je predstavila rezultate ankete sa poreskim obveznicima za 2015. godinu u odnosu na usluge PAK-a, i na kojem je predstavljen rad Kancelarije za finansijske i administrativne kazne (ZGJONA/KNAK), kao i saradnja između PAK-a i GIZ-a, …